0

مقدمه

خوراک لوبیا سبز، یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که صرف آن خصوصا در فصل سرما بسیار مطبوع و لذت بخش است. با وجودی که این غذا در ایران بسیار رایج است، دستورهای مختلفی برای تهیه این غذای لذیذ و خوش عطر وجود دارد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه خوراک لوبیا سبز این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه خوراک لوبیا چیتی

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • پیاز ( خلالی خرد شده): ۱ عدد (۱۶۰ گرم)
  • سیر (کوبیده شده): ۱ حبه (۵ گرم)
  • گوشت گوساله: ۴۰۰ گرم
  • لوبیا سبز (شسته شده): 400 گرم
  • زردچوبه (پودر شده):یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • نمک و دانه فلفل (کوبیده شده): به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری (۳۰ گرم)
  • سیب زمینی (حلقه ای خرد شده): ۴ عدد (۶۸۰ گرم)
  • هویج (حلقه ای خرد شده): ۴ عدد (۴۰۰ گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۱ قاشق سوپ خوری
  • آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
در صورت تمایل می توانید به جای آب لیمو ترش تازه از همان مقدار آب غورهاستفاده کنید.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | پختن گوشت با پیاز

برای پختن گوشت گام های زیر را انجام دهید:

  • در قابلمه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیررا به آن بیافزایید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  • در گام بعدی، گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی مخصوص سر آشپز، به صورت مکعبی درشت خرد کنید.
  • در ادامه آن را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشتکاملا کشیده شود. ۷۵۰ میلی لیتر آب آب به قابلمه بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کنید، در قابلمه را بگذارید تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.

مرحله سوم | آماده سازی و بلانچ کردن لوبیا سبز

لوبیا سبز را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی مخصوص سرآشپز، سرو ته آن را بگیرید. ریشه غلاف کنار لوبیا را بگیرید و در اندازه های ۳ سانتی متریبرش دهید سپس لوبیا سبز را به مدت یک دقیقه در قابلمه ای حاوی آب جوش بریزیدو آبکش کنید سپس به مدت ۳۰ ثانیه در ظرفی حاوی آب و یخ بریزید و آبکش کنید (بلانچ کردن).

مرحله چهارم | افزودن لوبیا سبز و ادویه جات و پخت کامل همراه با گوشت

۲ ساعت پس از شروع زمان پخت گوشت، لوبیا سبزرا به همراه زردچوبه و کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید و بگذارید تا گوشت و لوبیا کاملا پخته شوند.

مرحله پنجم | سرخ کردن رب گوجه فرنگی و افزودن سبزیجات، زعفران و سرو خوراک

رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن داغ تفت دهید تا خوش رنگ شود. سپس در ۴۵ دقیقهآخر پخت خوراک، ان را به همراه سیب زمینی و هویج را به خوراک اضافه کنید و بگذارید کاملا جا بیافتد. در نهایت در ۱۵ دقیقه آخر پخت خوراک، زعفران و کمی نمک به آن بیافزایید. پس از پخت، خوراک را لز روی حرارت بردارید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکات کلیدی

  • هرچه مواد خوراک تازه تر باشند، روند پخت آن کوتاه تر می شود.
  • در هنگام طبخ خوراک، آن را هم نزنید تا از له شدن هویج و سیب زمینی جلو گیری شود.
  • خوراک لوبیا سبز با مرغ: این دستور مانند خوراک لوبیا سبز تهیه می شود، با این تفاوت که به جای گوشت، از ۴۰۰ گرم ران و سینه مرغ (مکعبی خرد شده) استفاده کنید، همچنین زمان پخت خوراک، یک ساعت می شود. در صورت تمایل، می توانید به مواد آن، ۱۰۰ گرم آلو خورشتی (خیس و آبکش شده) نیز بیافزایید.

منابع و ارجاعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *