1

مقدمه

بادنجان پلو غذایی فوق العاده خوشمزه از پلوهای پرطرفدار در قزوین بوده که بسیار خوش عطر و لذیذ است. در یونان و ترکیه نیز این نوع پلو تهیه می شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت بادنجان (بادمجان) پلواین مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بادنجان قلمی (حلقه ای خرد شده): 4 عدد (440 گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • گوشت چرخ شده (مخلوط گوسفند وگوساله): 200 گرم
  • ادویه کاری (پودر شده): 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
  • پیاز داغ: 15 گرم
  • سیر داغ:10 گرم
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
  • استاک گوشت: یک دوم پیمانه (125 میلی لیتر)
  • گوجه فرنگی (با پوست و حلقه ای خرد شده): 5 عدد (500 گرم)
  • برنج: 3 پیمانه (480 گرم)
  • کره: ۷۰ گرم
  • روغن مایع: به میزان لازم


!
مصرف غذاهای دارای بادمجان (به دلیل سودازا بودن بادمجان) می تواند منجر به آلودگی و افزایش غلظت خون شود.


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت از همان مقدار آب به همراه یک عدد قرص غصاره گوشت استفاده کنید.


!
ادویه کاری شامل زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱قاشق سوپ خوری)، هل (۱قاشق سوپ خوری)، زیره(۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | آماده کردن و سرخ کردن بادنجان

روی بادنجان ها مقداری نمک بپاشید و به مدت 30 دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود سپس با حوله کاغذی آن ها را خشک کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هر دو طرف سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

مرحله سوم | تفت دادن رب گوجه با ادویه جات

رب گوجه را در تابه ای جداگانه حاوی روغن، تفت دهید، سپس زردچوبه را در تابه ای جداگانه حاوی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

مرحله چهارم | تفت دادن گوشت با ادویه جات

در تابه ای گود، حاوی روغن داغ، گوشترا روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود. در حین کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید، ادویه کاری را به آن اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه را در تابه ای جداگانه حاوی روغن، تفت دهید سپس آن را به همراه پیاز داغ و سیر داغ به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و تفت دهید. زردچوبه را در تابه ای جداگانه حاوی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس آن را همراه نمک و استاک گوشت به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم بماند تا آبآن کاملا تبخیر شود.

مرحله پنجم | سرخ کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی را نمک بزنید و در تابه ای حاوی مقداری روغن، سرخ کنید.

مرحله ششم | آبکش کردن برنج

برنج را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید و آن را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آن را آبکش کنید.

مرحله هفتم | افزودن گوشت چرخ کرده، بادنجان وگوجه به برنج

در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ، برنج را بریزید و روی آن، یک ردیف مخلوط گوشت چرخ کرده، یک ردیف بادنجان و گوجه فرنگی قرار دهید. به همین ترتیب، مواد را لابه لای برنج بریزید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.

مرحله هشتم | افزودن کره و پخت نهایی برنج و سرو بادمجان پلو

کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد پس از دم کشیدن، بادنجان پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و سرو کنید.


!
برای اطمینان از اینکه بخار برنج بلند شده است، می توانید مقداری آب به بدنه قابلمه بپاشید، اگر جز جز کرد، موقع آن است که کره را روی برنج بریزید.

نکات کلیدی

  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطر متفاوتی را به این می بخشد.
  • زردچوبه را حتما در روغن تفت دهید، زیرا باعث آزاد شدن آنتی اکسیدان ها و در نتیجه افزایش عطر و طعم آن می شود.

لغات و اصطلاحات

  • رب پلو: این دستور مانند بادنجان پلو تهیه می شود، با این تفاوت که بادنجان و گوجه فرنگی ندارد و باید 100 گرم مغز گردو (چرخ کرده)را در تابه ای حاوی روغن داغتفت دهید سپس 55 گرم کشمش به آن بیافزایید و تفت دهید. 85 گرم شکر و 140 گرم رب انار را به آن اضافه، مخلوطط کنید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و به تابه حاوی گوشت اضافه کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات تهیه “بادمجان پلو” قزوین

  1. مهرداد گفت:

    من عاشق انواع مختلف بادمجون هستم که میشه درست کرد همش خوشمزس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 11 =