0

مقدمه

کَباب، (مانند کباب کوبیده، کباب برگ، کباب سلطانی و…) یکی از معروف‌ترین و محبوب ترین غذاهای مورد علاقه مردم ایران و همچنین خاورمیانه است. کباب قفقازی یکی از کباب های معروف قفقاز است که به خاطر طعم خوب آن در جهان فرا گیر شده است و در ایران نیز، طرفداران خودش را دارد. کباب قفقازی از فیله یا راسته گوساله و سینه مرغ که با موادی مانند ماست یا خامه، روغن زیتون، پیاز، فلفل دلمه، نمک و فلفل مزه دار می شود، تهیه می شود.

در این مطلب؛ مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت کباب قفقازی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از آشپزی داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه کباب قفقازی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • کره: ۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
  • فلفل دلمه ای: ۴ عدد
  • گوشت گوساله: ۴۰۰ گرم
  • ماست چکیده: نصف لیوان
  • روغن زیتون یا روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک وفلفل سیاه:  به میزان لازم
  • زعفران (دم کرده): ۱ قاشق غذاخوری
این میزان مواد اولیه برای حدود... نفر مناسب خواهد بود.

البته برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید. توجه داشته باشید که افراد بالای چهل سال، باید در مصرف روغن حیوانی احتیاط کنند.

دوم | آماده سازی مواد

در ادامه لازم است (باید) مواد اولیه تهیه شده را برای استفاده آماده نمایید:

  • خُرد کردن و شستن گوشت: گوشت گوساله و فیله های مرغ را به شکل تکه های جوجه کبابی خرد کرده و بشویید. سپس آنها در یک کاسه بزرگ بریزید.
  • خرد کردن پیازها: پیازهای شسته شده را به صورت خلالی خرد کنید

سوم | اضافه کردن پیاز، روغن و … به گوشت

اضافه کردن ÷یاز و روغن به گوشت

پیازهای خرد شده را همراه روغن زیتون یا روغن مایع، به تکه های جوجه کبابی گوشت در کاسه اضافه کنید. سپس ماست چکیده، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط گوشت اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید. وقتی تکه های گوشت به خوبی با روغن، پیاز و ادویه ها مخلوط شد، نصف زعفران دم کرده را به تکه های گوشت اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. روی کاسه را سلفون کشیده و آن را به مدت ۲ تا ۶ ساعت در یخچال بگذارید.

چهارم | سیخ کردن مایه کباب و فلفل

سیخ کردن کباب قفقازی

پس از گذشت زمان مورد نظر، مواد کباب را از یخچال خارج کنید. سپس فلفل دلمه های شسته شده را به صورت هم اندازه با تکه های گوشت خُر کنید. پس از آن، مواد را به این ترتیب، به سیخ بکشید: یک تیکه گوشت گوسفندی، یک تکه فلفل دلمه ای، و فیله مرغ.

پنجم | پختن و سرو کباب قفقازی

وقتی سیخ کردن کباب ها تمام شد، در هنگام پخت، باقیمانده زعفران را همراه کره ذوب شده روی کباب ها بمالید. این کار کمک می کند تا کباب ها پس از پخت؛ خشک نشده و طعمی تازه آبدار زعفرانی داشته باشد. در کنار کباب قفقازی می توانید فلفل سبز تند یا شیرین و گوجه فرنگی نیز کباب کنید. کباب قفقازی را می توانید همراه با نان یا برنج، لیموترش، سبزی خوردن و پیاز میل کنید

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه کباب قفقازی عبارت است از:

  • برای آبدار شدن و مغز پخت شدن کباب ها، روی منقل، حرارت مناسب تنظیم کنید و در هنگام پخت، به آرامی سیخ ها را بچرخانید تا کباب ها به خوبی بپزند.
  • زمان آماده سازی این غذا حدودا… دقیقه خواهد بود.
  • ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، مانع از وا رفتن گوشت می شود و چسبندگی گوشت را بیشتر می کند.
  • افزودن آب نارنج یا آب لیمو ترش به کله گنجشکی، طعم بهتر و لذیذی به خوراک می بخشد.

منابع و ارجاعات

  • منابع تخصصی حوزه آشپزی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − دوازده =