0

مقدمه

کباب رولی دو رنگ گوشت از محبوب ترین و اصیل ترین خوراک های مردم ایران زمین است که در هر منطقه با روشی خاص و افزودنی های محلی متنوع طبخ می شود. کباب رولی دورنگ علاوه بر مواد مقوی تشکیل دهنده اش یکی از غذاهای شیک و مجلسی است که می توانید آن را برای مراسمات خاص تهیه کنید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب رولی دو رنگ این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز تهیه کباب رولی عبارت است از:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی
  • کباب پز یا باربیکیو
  • قلم موی مخصوص سر آشپز

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم کباب رولی دو رنگ

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • فیله گوساله یا راسته گوسفند: 300 گرم
  • فیله مرغ: 300 گرم
  • رزماری: 4 شاخه
  • برگ بو: ۳ عدد
  • میخک: ۱ عدد
  • جوز هندی (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
  • سیر (کوبیده شده): ۱ حبه
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • روغن زیتون: به میزان لازم
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 4 قاشق سوپ خوری
  • فلفل دلمه ای قرمز و سبز (خلالی خرد شده): از هرکدام یک عدد
  • کره (ذوب شده): 100 گرم
  • آب لیمو ترش تازه: 3 قاشق سوپ خوری
  • گوجه فرنگی: 8 عدد (800 گرم)


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتوناستفاده نمایید.

دوم | برش دادن و طعم دادن گوشت

در این مرحله باید:

  • گوشت فیله یا راسته و فیله های مرغ را به صورت نوارهای یکدست برش دهید.
  • راسته های گوسفند را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی ، سیر، فلفل سیاه و 55 میلی لیتر روغن زیتون و نیمی از زعفران مخلوط کنید و به مدت 7 ساعت در یخچالقرار دهید تا کاملا مزه دار شود. (در زمان مرینیت کردن گوشت قرمز، نمک را به آن اضافه نکنید و قبل از به سیخ کشیدن گوشت، مقداری نمک به آن اضافه شود)
  • تکه های مرغ را در ظرفی حاوی فلفل دلمه ای، بقیه زعفران، نمک، فلفل سیاه و یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون بریزید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند.

سوم | رول کردن و کباب کردن

کباب رولی

پس از مدتی که فیله ها طعم دار شد، تکه ای از فیله مرغ را روی فیله گوساله قرار داده و رول کنید. سپس آن ها را به سیخ بکشید. کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد) و سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد). زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود. در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به مخلوطی از کره، آب لیمو ترش و مقداری روغن زیتون آغشته کنید سپس مجددا روی حرارت قرار دهید.

چهارم | کباب کردن گوجه فرنگی

کباب کردن گوجه

در نهایت در فاصله ای که کبابها پخته می شوند، گوجه فرنگی ها را نیز به سیخ کشیده و با چاقو، یک تا دو برش روی پوست آنها ایجاد کنید. روی آنها کمی نمک بپاشید و روی کباب پز، بپزید. پس از پخت، کباب رولی دو رنگ را به همراه گوجه فرنگی کبابی و چلو سرو کنید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم و کلیدی تهیه کباب رولی دو رنگ عبارت است از:

  • استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و ب گرفته شده) بسیار متداول است اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوع پیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشت را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران مزه دار کنید.
  • برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) استفاده کنید.
  • گوشت فیله، حتما باید بیات باشد، یعنی حداقل 3 روز از کشتار گوشت گذشته باشد؛ زیرا گوشت تازه، بافت سفتی دارد. گاها مدت زمان مرینیت گوشت تا 15 روز نیز به طول می انجامد.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
  • وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 6 =