مقدمه
کباب چنجه جزو آن دسته از کبابهایی است که به راحتی میتوان در منزل آماده کرد. این غذا که از محبوب ترین غذاهای ایرانی است، هم بسیار لذیذ است و هم تهیه آن در خانه بسیار به صرفهتر و سالمتر از تهیه آن از رستوران است. اصالت این کباب مربوط به منطقه خاورمیانه و عمدتاً ایران بوده که بعدها در آسیای کوچک و در حال حاضر در سراسر جهان یافت میشود. گوشت سنتیمورد استفاده برای چِنجِه گوشت بره است برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب چنجه این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه کباب چنجه عبارت است از:
- چاقوی مخصوص سرآشپز
- ظرف بزرگ
- سیخ فلزی
- قلم موی مخصوص سر آشپز
- کباب پز یا باربیکیو
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد لازم برای کباب چنجه
–
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- راسته گوسفند یا گوساله (پاک شده): حدود ۹۰۰ گرم
- ماست: ۲ پیمانه (۴۰۰ گرم)
- سیر (کوبیده شده): ۲ حبه (۱۰ گرم)
- روغن زیتون: یک سوم پیمانه (۵۰ میلی لیتر)
- تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
- ادویه کاری (پودر شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم) شاملزردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین(۱قاشق سوپ خوری)، هل (۱قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.
!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
- زیره سبز (پودر شده): یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
- زنجبیل تازه (رنده شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۵ گرم)
- دانه فلفل قرمز و سیاه (کوبیده شده): از هر کدام یک دوم قاشق چای خوری (جمعا ۳ گرم)
- نمک: به میزان لازم
- کره (ذوب شده): یک دوم پیمانه (۸۰ گرم)
!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
دوم | برش زدن و طعم دار کردن گوشت
–
در این مرحله باید:
- گوشت را به ابعاد دو در دو سانتی متری برش دهید.
- تکه های گوشت را در ظرفی حاوی ماست، سیر، روغن زیتون، تخم گشنیز، ادویه کاری، زیره سبز، زنجبیل، فلفل قرمز و سیاه بریزید، کاملا مخلوط کنید و به مدت ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند.
سوم | به سیخ کشیدن و کباب کردن گوشت
–
در نهایت پس از 7 ساعت که گوشت در یخچال بود، گوشت را به سیخ بکشید و قبل از پخت، کمی نمک به گوشت اضافه کنید. در ادامه کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود.
!
در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته کنید و مجددا روی حرارت قرار دهید. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و همراه نان یا چلوی زعفرانی سرو کنید.
نکات کلیدی
برخی نکات مهم تهیه و پخت کباب چنجه عبارت است از:
- برای تهیه چنجه لذیذ، گوشت قرمز باید بیات باشد، یعنی سه روزاز کشتار آن گذشته باشد سپس آن را در مواد مرینیت قرار دهید.
- در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته کنید و مجددا روی حرارت قرار دهید.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
- وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی