تغذیه و آشپزی, نوشیدنی
طرز تهیه شربت تخم خشخاش

طرز تهیه شربت تخم خشخاش (کوکنار) یا Papaver somniferum| گام به گام + خواص و نکات

0

مقدمه

دانه یا تخم خشخاش (کوکنار) جز دانه های روغنی هستند که از گیاه خشخاش حاصل می شود. شربت بذر خشخاش شامل خواص بسیاری می باشد که مهمترین آن ها شامل موارد زیر می شود:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه شربت تخم خشخاش، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این شربت لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه شربت تخم خشخاش

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بذر خشخاش: 10 گرم
  • آب: یک لیتر
  • عسل یا شکر: یک کیلوگرم

دوم | کوبیدن بذر خشخاش

لازم است قبل از آماده سازی شربت، مقدار 10 گرم از بذور خشخاش را کوبیده، تا پودر شود.

سوم | درست کردن و سرو شربت تخم خشخاش

برای آماده سازی این شربت، لازم است:

  • بذور کوبیده شده را با یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و از صافی رد کنید.
  • سپس مقدار یک کیلوگرم عسل یا شکر را به آرامی در آن حل کرده و دور از حرارت قرار دهید.
  • در آخر نیز پس از سرد شدن شربت، آن را در ظرف شیشه ای در دار نگهداری کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه شربت تخم خشخاش عبارت است از:

  • استفاده از شکر سرخ یا عسل: جهت کم ضرر و سالم بودن شربت، توصیه می شود که برای تهیه شربت از شکر سرخ و عسل استفاده نمایید.
  • تجهیزات مود نیاز: قابلمه، قاشق چوبی، بطری شیشه ای تیره رنگ با در چوب پنبه ای و قیف.
  • مقادیر استاندارد مصرف: میزان مصرف شربت ها برای افراد بزرگسال روزانه سه وعده و در هر وعده دو قاش چایخوری یا نصف قاشق غذاخوری (معادل 10 میلی لیتر) است. همچنین میزان استاندارد برای کودکان نصف مقدار یاد شده (یک قاشق چایخوی معادل 5 میلی لیتر و سه وعده در روز) است. طول دوره درمان با شربت ها یک هفته است و برای استفاده مجدد با سه روز فاصله دوباره مصرف آن را شروع کنید
  • احتیاط در مصرف: از مصرف این گیاه در دوران بارداری خودداری کنید.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − یک =