مقدمه
کباب بناب نوعی کباب است که معمولا از گوشت گوسفندی، همراه با پیاز و نمک تهیه میشود. این کباب منسوب به شهرستان بناب واقع در استان آذربایجان شرقی بوده و در اندازه ای بسیار بزرگ تر از کباب کوبیده معمولی تهیه می شود. هر پرس این نوع کباب بر خلاف کباب کوبیده معمولاً یک سیخ است. کباب بناب مانند کباب کوبیده، کباب برگ و جوجه کباب جزو غذاهای عامه پسند محسوب می گردد.
برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب بناب این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
وسایل مورد نیاز برای تهیه کباب بناب عبارت است از:
- چاقوی مخصوص سرآشپز
- تخته آشپزخانه
- ظرف بزرگ
- سیخ فلزی پهن
- کباب پز یا باربیکیو
- قلم موی مخصوص سر آشپز
- غذاساز
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد لازم کباب بناب
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- فیله گوسفندی (درشت و یک بار چرخکرده): 400 گرم
- راسته گوساله (درشت و یک بار چرخکرده): ۶۰۰ گرم
- کره: ۵۰ گرم
- زعفران (دمکرده): به مقدار لازم
- پیاز سفید متوسط (پوست کنده و ریز خرد شده): ۴ عدد
- نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- جعفری ساطوری شده (اختیاری): به مقدار لازم
- پیاز و سبزی خوردن: به میزان لازم برای سرو
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
دوم | آماده سازی گوشت
فیله گوسفندی و راسته گوساله یک بار چرخ شده را بههمراه پیازهای ریز خرد شده در یک کاسه بریزید. (توجه داشته باشید که پیاز کباب بناب نباید خیلی ریز خرد یا رنده شود و فراموش نکنید که پیاز باید طوری خرد شود که آب آن خارج نشود و زیر دندان هم درشت به نظر نرسد.) پیاز، گوشت و در صورت تمایل مقداری جعفری ساطوری شده را برای ۱۰ دقیقه ورز داده تا کاملا منسجم شوند. با چاقو به گوشت و پیاز ضربه زده تا ساطوری گردد و آنقدر این کار را ادامه داده تا چسبندگی گوشت زیاد شده و تمامی چربیها ساطوری و خرد شوند. یک بار دیگر با چاقو روی گوشت بزنید.
سوم | افزودن ادویه جات و نمک به گوشت
یک قاشق چایخوری فلفل سیاه، یک قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک قاشق چایخوری نمک را به مایه کباب بناب اضافه کرده و خوب با دست مخلوط نمایید. سپس روی کاسه را با سلفون پوشانده و مایه کباب بناب را برای یک تا دو ساعت در یخچال قرار داده تا استراحت کند.
چهارم | به سیخ زدن کباب ها
مایه کباب را از یخچال بیرون آورده و کمی ورز داده و سیخ ها را آماده نموده و مقداری از مایه کباب را بر داشته و از بالا تا پایین به سیخ چسبانده و یا مایه کباب را روی تخته آشپزخانه شکل داده و سیخ را از وسط آن رد کنید.
پنجم | آماده سازی زغال
زغال کباب را آماده کرده و کره را در تابه ای کوچک قرار داده و روی حرارت بگذارید تا ذوب شود و اگر تمایل داشتید کمی زعفران دم کرده به آن اضافه و مخلوط کرده و خیلی آرام با یک فرچه روی کباب ها بکشید.
ششم | به سیخ کشیدن گوشت کباب
به میزان دلخواه از گوشت برداشته و کف دست مانند کوفته گرد کرده و سیخ را از وسط آن عبور داده و بعد با انگشتان دست آن را در امتداد سیخ بطور یکسان پهن کرده و بعد از قرار دادن سیخها بر روی آتش به هیچ عنوان کباب را باد نزنید و پس از گذشت یک دقیقه سیخ را برگردانده، تا طرف دیگر آن یک دقیقه رو به آتش باشد و گوشت بهم بچسبد و دیگر شانسی برای ریختن وجود نداشته باشد. به طور مداوم هر چند دقیقه یکبار سیخها را برگردانید و سعی نموده با چاقو از ته سیخ قدری از کباب را جدا کرده و بچشید، برای اینکه متوجه شوید کباب پخته است.
هفتم | سرو کباب بناب
کبابها را با نان از سیخ جدا کنید و روی آنها کمی سماق بپاشید. کباب بناب را با پیاز و سبزی خوردن، بهخصوص ریحان سرو کنید.
پیشنهاد ویژه مطالعه: طرز تهیه چلوی ساده
نکات کلیدی
نکات مهم در رابطه با پخت کباب بناب عبارتند از:
- کباب گوشت تازه، سفت می شود، بنابراین بهتر است از کشتار گوشت فیله، حداقل 3 روز گذشته و گوشت بیات باشد. در بعضی مواقع، گوشت را با مرینیت های متفاوت، تا 15 روز هم بیات می کنند.
- جعفری ساطوری شده باید به میزانی به کباب بناب اضافه شود که رنگ آن را عوض نکند.
- برای خرد کردن پیاز از غذاساز هم میتوانید استفاده کنید.
- برای سیخ کردن کباب بناب حتما باید از سیخ های پهن و مناسب کباب کوبیده استفاده کنید چون سیخ های نازک باعث ریختن کباب ها می شود.
منابع و ارجاعات
- محتوای تخصصی آشپزی
- ویکی پدیا