0

مقدمه

خورشت قیمه لپه یکی از غذاهای آشپزی ایرانی است که در میان ایرانیان غذایی پرطرفدار به شمار می رود. برای طبخ آن از رب گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز و سیب زمینی استفاده می‌شود. قیمه در زبان ترکی به معنی گوشت تکه‌شده است که اشاره به تکه‌‌های گوشت خردشده در این خورش دارد به همین دلیل در گذشته به هر غذایی که در آن از گوشت تکه‌ شده استفاده می‌شده قیمه می‌گفتند. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت خورش قیمه لپه این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه خوشت قرمه سبزی

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • لپه: دو سوم پیمانه (100 گرم)
  • لیمو عمانی: 5 عدد (25 گرم)
  • مغز ران گوسفند یا گوساله (قیمه ای خرد شده):500 گرم
  • پیاز (نگینی خرد شده): 2 عدد (280 گرم)
  • زردچوبه (پوودر شده): 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): 1 قاشق سوپ خوری
  • رب گوجه فرنگی: یک چهارم پیمانه (60 گرم)
  • چوب دارچین: 2 تکه
  • نمک و دانه فلفل (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زنجبیل (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری (یک و نیم گرم)
  • سیب زمینی : 2 عدد (340 گرم)
  • گل محمدی (پودر شده): 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم
  • استاک گوساله : 7 پیمانه (1750 میلی لیتر)


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوساله، از همان مقدار آب به همراه ۲ عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.

دوم | خیس کردن لپه

لپه را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید ( در طول خیساندن، 2 تا 3 بارآب آن راا عوض کنید) سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.

سوم | جوشاندن و گرفتن تلخی لیمو عمانی

در ادامه برای گرفتن تلخی لیمو عمانی، روی لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و آن ها را در قابلمه ای حاوی 2 پیمانه آب بریزید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید لیمو عمانی ها در همان آب بمانند سپس هنگام مصرف، آن ها را از آب خارج کنید.

چهارم | سفید کردن و خرد کردن گوشت

گوشت را به اصطلاح سفید کنید (در قابلمه ای حاوی آب جوش، گوشت را بیاندازید تا به مدت ۵ دقیقه سفید شود) سپس آن را آبکش کنید. گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی مخصوص سر آشپز، به صورت قیمه ای برش دهید.

پنجم | پخت خورش و افزودن رب گوجه فرنگی و ادویه جات

برای پخت خورش بهتر است روال زیر را انجام دهید:

  • در قابلمه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و طلایی رنگ شود سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • گوشت را به قابلمه بیافزایید (قورمه کردن) تا زمانی که آب آن کاملا کشیده شود.
  • لپه را نیز به قابلمه بیافزایید و کمی تفت دهید سپس استاک را به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. زمانی که جوش آمد زعفرانرا به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا خورش به مدت 3 ساعتبپزند.
  • سپس رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغنتفت دهید تا خوش رنگ شود سپس آن را در 30 دقیقه آخر پخت خورش به همراه لیمو عمانی، چوب دارچین، مقداری نمک و فلفل سیاهبه خورش بیافزایید. در 10 دقیقه آخر پخت خورش، زنجبیل را به آن بیافزایید.

ششم | سرخ کردن سیب زمینی و سرو نهایی خورش قیمه لپه

سیب زمینی را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی مخصوص سر آشپز، به صورت خلالی نازک برش دهید سپس آن را به همراه کمی نمک، در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید. سیب زمینی های سرخ شده را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. چوب دارچین را از خورش خارج کنید و آن را از روی حرارت بردارید، گل محمدی را اضافه کرده و خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه سیب زمینی سرخ شده و چلو سرو کنید.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات پخت چلوی ساده

نکات کلیدی

  • استفاده از پیاز در خورش قیمه باعث ایجاد لعاب در خورش می شود؛ فراموش نکنید که مقدار پیاز را کم نکنید.
  • لپه را همراه گوشت حتما تفت دهید تا هنگام پخت له نشود.
  • زمان اضافه کردن زنجبیل به خورش، در 5 تا 10 دقیقه آخر پخت خورش است تا عطر و خواص زنجبیل، کاملا حفظ شود.
  • استفاده از چوب دارچین به جای پودر دارچین، علاوه بر بهبود عطر آن، از تیره شدن رنگ خورش نیز جلو گیری می کند.
  • پس از برداشتن خورش قیمه از روی حرارت گل محمدی را به آن بیافزایید تا عطر گل محمدی، کاملا حفظ شود.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 16 =