0

مقدمه

چلو گوشت یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که خورشت آن با گوشت گردن گوسفندی، ماهیچه و … تهیه می‌شود. چلو گوشت را معمولا در مراسم مهمی مانند عروسی و یا مهمانی‌های رسمی سرو می‌کنند. این غذای خوشمزه را می توان به سلیقه خود با گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی تهیه کنیم اگرچه چلو گوشت درست شده با گوشت گوسفندی خوشمزه تر و لذیذتر می باشد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت چلو گوشت مجلسی و زعفرانی، این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه باقالی پلو با گوشت

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: ۳ پیمانه (۴۸۰ گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • گوشت گردن گوسفند (پخته شده): ۱۶۰۰ گرم
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۳ قاشق سوپ خوری
  • زیره سبز (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری (یک و نیم گرم)
  • دارچین (پودرشده): ۱ قاشق چای خوری (۳گرم)
  • استاک گوشت: ۱ پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
  • کره: ۷۰ گرم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت، از همان مقدار آب به همراه ۲ عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن برنج

برنج را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

مرحله سوم | سرخ کردن گوشت با ادویه جات:

گوشت پخته شده را با کمی نمک و فلفل سیاه و نیمی از زعفران، مزه دار کنید و در قابلمه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید.

مرحله چهارم | ابکش کردن برنج

برنج را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت 8 تا 10 دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه چلو ساده و آبکش

مرحله پنجم | پخت برنج و اضافه کردن گوشت به همراه ادویه جات

برای پختن برنج و افزودن گوشت قدم های زیر را انجام دهید:

  • مقداری از برنج را در قابلمه ای حاوی روغن داغ بریزید و گوشت را وسط آن قرار دهید،
  • قدم بعدی، زیره و دارچین را روی گوشت بپاشید و بقیه برنجرا روی آن بریزید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.

مرحله ششم | پخت استاک و تزیین نهایی چلو گوشت

در نهایت برای تزیین نهایی و سرو باید:

  • استاک گوشت (در صورتی که از آن استفاده می کنید) را در صافی بریزید سپس به همراه کرهدر قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و زمانی که بخار برنج بلند شد، روی آن بریزید.
  • سپس بقیه زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت 25 دقیقه دم بکشد.
  • پس از پخت، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با برنج زعفرانیتزیین و سرو کنید.

نکات کلیدی

  • در چلو گوشت، برنج را قبل از اینکه مغز آن پخته شود، در آبکش بریزید تا زمانی که آب گوشت را به آن اضافه می کنید، خمیر نشود.
  • افزودن دارچین و زیره به گوشت در این دستور، باعث می شود تا در زمان دم کشیدن، عطر بسیار مطلوبی به برنج ببخشد.
  • استفاده از استاک به جای آب و همچنین کره، علاوه بر ایجاد طعم بی نظیر در غذا، باعث بالا بردن ارزش تغذیه ای آن نیز خواهد شد.
  • تفت گوشت باعث می شود تا عصاره آن خارج نشود و همچنین ارزش تغذیه ای آن نیز کاملا حفظ شود، همچنین پخت طولانی گوشت روی حرارت ملایم، باعث می شود تا گوشت، بافت ملایم تری پیدا کند.
  • این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 16 =