0

مقدمه

گوشت زبان گوساله دارای بافتی لطیف و نرم است و خوراک تهیه شده از آن طرفداران زیادی دارد. به جرات می‌توان گفت خوراک زبان گوساله یکی از محبوب‌ترین غذا‌ها در میان دوستداران غذا‌های گوشتی است. خوراک زبان گوساله معمولا با سس مخصوص قرمز، سفید، قارچ، پارمزان، پیاز و جعفری تهیه می‌شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه خوراک زبان گوساله این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • زبان گوساله (پاک شده): 1 عدد
  • برگ بو: 2 عدد
  • برگ رزماری: 3 شاخه
  • نمک و دانه فلفل (کوبیده شده): به میزان لازم
  • سس (دلخواه): طبق دستور داده شده


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

دوم | پختن زبان با ادویه جات

در قابلمه ای حاوی مقداری آب، زبان گوساله، برگ بو، رزماری و فلفل را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 6 ساعت بپزد. در اواخر پخت، کمی نمک به آن اضافه کنید.

سوم | تهیه سس مخصوص

شما می توانید برای پخت خوراک زبان از یکی از سس های زیر استفاده نمایید:

  • سس قارچ: در تابه ای گود حاوی 80 گرم کره و روی حرارت ملایم، آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس 160 میلی لیتر استاک گوشت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید. در تابه ای دیگر، حاوی 80 گرم کره، 16 عدد قارج (ورقه ای شده)را به همراه یک قاشق سوپ خوری آب لیمو ترش تازه تفت دهید تا قارچطلایی رنگ شود سپس آن را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاهبه تابه حاوی آرد بافزایید و هم بزنید.
  • سس قرمز: این دستور مانند سس قارچ تهیه می شود، با این تفاوت که به جای آرد، ۳ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی(تفت داده شده) و یک قاشق سوپ خوری ادویه کاری (پودر شده) به مواد آن بیافزایید، همچنین مقداری پیاز (نگینی خرد شده)، فلفل دلمه ای قرمز و سبز (نگینی خرد شده) و دانه فلفل سیاه به آن بیافزایید.
  • سس سفید: در تابه ای حاوی ۸۰ گرم کره و روی حرارت ملایم، آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس ۲۰۰ میلی لیتر شیر به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید. در آخر، مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه حاوی آرد بیافزایید و هم بزنید. تابه را از روی حرارت بردارید و ۵۰ گرم خامه به آن بیافزایید و هم بزنید تا سس یکدستی به دست آید.
  • سس پارمزان: این دستور مانند سس سفید تهیه می شود، فقط به مواد آن، ۳۰ گرم پنیر پارمزان (رنده شده) و یک عدد زرده تخم مرغ (آب پز و رنده شده) اضافه کنید.
  • سس جعفری: این دستور مانند سس سفید تهیه می شود، فقط به مواد آن، ۱۰ گرم جعفری (پاک و ریز خرد شده) اضافه کنید.
  • سس پیاز: این دستور مانند سس سفید تهیه می شود، فقط به مواد آن، یک عدد پیاز (نگینی خرد و تفت داده شده در کره) اضافه کنید.

چهارم | پخت نهایی خوراک زبان همراه با سس

پس از پخت، به وسیله کفگیر سوراخ دار، زبان را از قابلمه بیرون آورید و بگذارید خنک شود سپس به آرامی پوست آن را بگیرید و به صورت ورقه ای برش دهید. ورقه های زبان را با سس دلخواه کمی روی حرارت ملایم قرار دهید تا سس کاملا به خورد زبان برود سپس آن را سرو کنید.


!
برای خوراک زبان به طور معمول از سس قارچ یا سس سفید استفاده می کنند.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − دو =