0

مقدمه

اِشْکِنه یکی از خوراک‌های ایرانی است که به صورت معمول با نان میل می‌شود. این خوراک تاریخچه‌ای طولانی دارد و ابتدا در نواحی خراسان پُخت شده‌است. هم‌ اکنون نیز در میان مردم مشهد و دیگر شهرهای خراسان و همچنین یزد طرفدار زیادی دارد. اشکنه سوپ یا روغن‌آبی است که از آرد، سبزی و پیازداغ تشکیل شده است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه اشکنه این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه آب گوشت ساده

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • پیاز (نگینی خرد شده): 2 عدد (280 گرم)
  • آرد گندم (الک شده): 4 قاشق سوپ خوری (36 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • استاک گوشت: 6 پیمانه ( 1500 میلی لیتر)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • تخم مرغ: 4 عدد
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت، از همان مقدار آب به همراه 1 عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجدو یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | تفت دادن آرد و پیاز و زردچوبه

در تابه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. آرد را در قابلمه ای حاوی کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود سپس زردچوبه را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، حرارت را خاموش کنید.

مرحله سوم | افزودن افزودن استاک و ادویه جات

استاک را به تدریج به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست شود. سپس نمک، فلفل و پیاز را بیافزایید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش امد، حرارت را ملایم کنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه بجوشد.

مرحله چهارم | افزودن تخم مرغ و سرو اشکنه

تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود سپس کم کم به مواد اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا پخته شود. پس از یکی دو جوش، قابلمه را از روی گاز بردارید. اشکنه را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه نان خشک سرو کنید.

نکات کلیدی

  • بهتر است به اکثر اشکنه ها 1 تا 2 قاشقسوپ خوری (10 تا 20 گرم) شنبلیله اضافه کنید؛ زیرا شنبلیله خشک به اشکنه عطری مطبوع می دهد. در صورت تمایل می توانید از این سبزی معطر در اشکنه های گوناگون، به جز اشکنه آلبالو و انار استفاده کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + یازده =