0

مقدمه

کباب چنجه جزو آن دسته از کباب‌هایی است که به راحتی می‌توان در منزل آماده کرد. این غذا که از محبوب‌ ترین غذاهای ایرانی است، هم بسیار لذیذ است و هم تهیه آن در خانه بسیار به صرفه‌تر و سالم‌تر از تهیه آن از رستوران است. اصالت این کباب مربوط به منطقه خاورمیانه و عمدتاً ایران بوده که بعدها در آسیای کوچک و در حال حاضر در سراسر جهان یافت می‌شود. گوشت سنتیمورد استفاده برای چِنجِه گوشت بره است برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب چنجه این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم و وسایل مورد نیاز برای تهیه کباب چنجه عبارت است از:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی
  • قلم موی مخصوص سر آشپز
  • کباب پز یا باربیکیو

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم برای کباب چنجه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • راسته گوسفند یا گوساله (پاک شده): حدود ۹۰۰ گرم
  • ماست: ۲ پیمانه (۴۰۰ گرم)
  • سیر (کوبیده شده): ۲ حبه (۱۰ گرم)
  • روغن زیتون: یک سوم پیمانه (۵۰ میلی لیتر)
  • تخم گشنیز (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • ادویه کاری (پودر شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم) شاملزردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین(۱قاشق سوپ خوری)، هل (۱قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

  • زیره سبز (پودر شده): یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • زنجبیل تازه (رنده شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۵ گرم)
  • دانه فلفل قرمز و سیاه (کوبیده شده): از هر کدام یک دوم قاشق چای خوری (جمعا ۳ گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • کره (ذوب شده): یک دوم پیمانه (۸۰ گرم)


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | برش زدن و طعم دار کردن گوشت

مزه دار کردن گوشت کباب چنجه

در این مرحله باید:

  • گوشت را به ابعاد دو در دو سانتی متری برش دهید.
  • تکه های گوشت را در ظرفی حاوی ماست، سیر، روغن زیتون، تخم گشنیز، ادویه کاری، زیره سبز، زنجبیل، فلفل قرمز و سیاه بریزید، کاملا مخلوط کنید و به مدت ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند.

سوم | به سیخ کشیدن و کباب کردن گوشت

به سیخ زدن کباب چنجه

در نهایت پس از 7 ساعت که گوشت در یخچال بود، گوشت را به سیخ بکشید و قبل از پخت، کمی نمک به گوشت اضافه کنید. در ادامه کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود.


!
در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته کنید و مجددا روی حرارت قرار دهید. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و همراه نان یا چلوی زعفرانی سرو کنید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم تهیه و پخت کباب چنجه عبارت است از:

  • برای تهیه چنجه لذیذ، گوشت قرمز باید بیات باشد، یعنی سه روزاز کشتار آن گذشته باشد سپس آن را در مواد مرینیت قرار دهید.
  • در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته کنید و مجددا روی حرارت قرار دهید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − سه =