0

مقدمه

کباب ترش غذایی است که از جهت لذیذی و خوشمزگی نیازی به تعریف ندارند. و کباب ترش شمالی که طعمی فوق‌ العاده بی‌نظیر دارد.. و یکی از غذاهاي مخصوص شمال كشور است كه در گيلان و مازندران تهيه ميشود و طرفداران بسياري دارد برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب ترش این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

لوازم مورد نیاز برای تهیه کباب ترش عبارت است از:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی
  • کباب پز یا باربیکیو

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم کباب ترش

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • فیله گوساله: حدود ۹۰۰ گرم
  • مغز گردو (چرخ کرده): ۳ پیمانه (۳۳۰ گرم)
  • رب انار (غلیظ): یک سوم پیمانه
  • آب انار: ۳ قاشق سوپ خوری (۴۲ میلی لیتر)
  • رزماری: ۴ شاخه
  • برگ بو: ۳ عدد
  • میخک: ۱ عدد
  • جوز هندی (پودر شده): یک چهارم قاشق چایخوری
  • سیر (کوبیده شده): ۱ حبه (۵ گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • روغن زیتون: ۴ قاشق سوپ خوری (۶۰ میلی لیتر)
  • گوجه فرنگی: ۸ عدد (۸۰۰ گرم)


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | برش زدن و طعم دار کردن گوشت با ادویه جات

در ادامه گوشت را به ابعاد دو در چهار سانتی متری برش دهید سپس گردو، رب انار، آب انار، رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی، سیر، فلفل سیاه و روغن زیتون را به آن بیافزایید و به مدت ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود‌.

سوم | به سیخ کشیدن گوشت و کباب کردن گوشت

کباب کردن کباب ترش

برای کباب کردن روال زیر را انجام دهید:

  • پس از 7 ساعت که گوشت در یخچال بود، مدت گوشت را از مواد مرینیت بیرون آورید و با نمک مزه دار کنید و گوشت را به سیخ بکشید.
  • کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود.

چهارم | کباب کردن گوجه فرنگی و سرو کباب ترش

در مرحله آخر در فاصله ای که کباب ها پخته می شوند، گوجه ها را نیز به سیخ کشیده و با چاقو، یک تا دو برش روی پوست آن ها ایجاد کنید و روی آن ها، کمی نمک بپاشید و روی کباب پز، بپزید. کباب ترشرا به همراه گوجه فرنگی کبابی و چلو سرو کنید.

سرو کباب ترش گیلانی

نکات کلیدی

برخی نکات مهم تهیه کباب ترش عبارت است از:

  • استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و ب گرفته شده) بسیار متداول است اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوع پیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشت را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون مزه دار کنید.
  • برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) استفاده کنید.

لغات و اصطلاحات

  • کباب گیلان: این دستور مانند کباب ترش گیلان تهیه می شود، با این تفاوت که به مایه مرینیت آن، ۳۰ گرم جعفری، ۱۰ گرم چوچاق یا نعنا (پاک و خرد شده) و یک دوم پیمانه کره (ذوب شده) اضافه کنید و تمام مواد را به جای سیخ کردن، در گمج ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شود. در برخی از مناطق گیلان، ۴۰ گرم دنبه (خرد شده) به گمجاضافه می کنند.
  • کباب انار آغوز: این دستور مانند کباب ترش گیلان تهیه می شود، با این تفاوت که از گوشت راسته گوساله یا بره استفاده کنید و کمی فلفل قرمز نیز هنگام اضافه کردن نمک، به آن بزنید. همچنین می توانید از مقداری دانه انار برای تزیین آن استفاده کنید.
  • کاتی کباب: این دستور مانند کباب ترش گیلان تهیه می شود، با این تفاوت که به جای مغز گردو، رب انار و آب انار، از یک قاشق سوپ خوری آب لیمو ترش تازه، فلفل سیاه، قرمز و زنجبیلپودر شده (از هر کدام، یک قاشق چایخوری ). یک قاشق سوپ خوری زیره (پودر شده)، ۸ حبه سیر (کوبیده شده) و یک سوم پیمانه روغن زیتون استفاده کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 9 =