0

مقدمه

کاسه کباب سنتی اردبیل مانند کباب کوبیده، جوجه کباب و کباب ترش یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی بوده که ترکیبی از گوشت، مرغ، جگر، کره و کنجد است. می توانید با سلیقه‌ی خود مواد کاسه کباب خود را تغییر دهید.

 برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت کاسه کباب اردبیلی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه کاسه کباب اردبیل عبارت است از:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی پهن
  • سیخ فلزی نازک
  • کاسه مخصوص سرو
  • کباب پز یا باربیکیو
  • قلم موی مخصوص آشپزی

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم کاسه کباب

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • سینه مرغ: حدود ۹۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده (برای کوبیده): 250 گرم
  • کره حیوانی: 50 تا 100 گرم
  • کنجد: به مقدار لازم
  • زعفران: به مقدار لازم
  • دل و جگر: از هر کدام یک عدد
  • قلوه: دو عدد
  • پیاز: 3 عدد
  • گوجه فرنگی: 4 عدد
  • لیمو ترش: به تعداد لازم
  • فلفل دلمه‌ای (به دلخواه): یک عدد اندازه متوسط
  • فلفل سبز کمی تند (به دلخواه): 100 گرم
  • ماست چکیده یا سس مایونز (به دلخواه): یک قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | آماده کردن چنجه

فیله گوسفندی را ابتدا از طول و سپس در عرض برش زده و مکعبی نمایید. سپس فیله ها را در ظرف در دار به مدت یک روز در پیاز رنده شده و نمک و فلفل و آب لیمو و زعفران خوابانده تا چنجه نرم شود.

سوم | آماده سازی جوجه

آماده سازی جوجه ی کاسه کباب

جوجه ها را مانند کباب چنجه ابتدا از طول و سپس در عرض برش زده و مکعبی برش بزنید. سپس پیاز، زعفران دم کرده و آبلیمو را به همراه قطعات جوجه در ظرف درب دار ریخته و به آن فلفل دلمه ای خرد شده و مایونز یا ماست را افزوده و در ادامه در ظرف را بسته و مواد را حداقل به مدت یک روز در یخچال قرار دهید.

چهارم | آماده سازی کوبیده

گوشت را دوبار چرخ کرده، پیاز را رنده نموده و آب اضافه آن را بگیرید. می توانید پیاز را در مشت تان فشار داده تا آبش گرفته گردد. آب پیاز را در گوشت چنجه ای که در مواد خوابانده اید بریزید. سپس تفاله های خشک پیاز را در گوشت کوبیده ریخته و گوشت و پیاز را تا می توانید ورز دهید. هر چه بیشتر گوشت و پیاز را ورز دهید، کوبیده خوشمزه تری خواهید داشت.

پنجم | آماده سازی دل، قلوه و جگر

آماده سازی دل و قلوه ی کاسه کباب

دل و جگر و قلوه را متناسب با اندازه جوجه ها و کباب ها بریده و سیخ زنید. باید از سیخ های نازک مناسب برای دل و جگر استفاده نمایید.

ششم | کباب کردن چنجه، جوجه و کباب کوبیده

مواد جوجه و چنجه را از یخچال خارج نموده. آنها را به سیخ زده، سیخ هایی که برای این دو انتخاب می نمایید، نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم باشند. منقل را آماده نموده. زغال های گداخته را به صورت یکنواخت کف منقل ریخته و باد بزنید تا حرارتشان یک دست گردد. چنجه ها را اول روی منقل بگذارید. سپس جوجه های به سیخ کشیده شده را روی منقل بگذارید.. سپس کوبیده را روی حرارت آتش قرار داده و سپس دل و جگر و قلوه را روی آتش قرار دهید.

هفتم | آماده سازی سس کاسه کباب

سس کاسه کباب

یک عدد گوجه فرنگی را به خوبی پخته و پوست آن را جدا نموده و در ماهتابه مناسب گوجه را له کرده و آن ۵۰ گرم کره حیوانی و زعفران دم کرده, نمک، پودر لیمو عمانی, فلفل قرمزو زیره اضافه نموده و روی حرارت قرار داده تا پخته شود. در نهایت کباب ها در یک کاسه مناسب از هر کدام یک سیخ اضافه نموده و روی آنها سس گوجه کره آماده شده و به میزان لازم کنجد را بریزید. سپس در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه چلو و سبزی خوردن سرو کنید.

پیشنهاد ویژه مطالعه: طرز تهیه چلوی ساده

نکات کلیدی

نکات مهم در رابطه با تهیه کاسه کباب عبارتند از:

  • آب پیاز گرفته شده را به چنجه ها و جوجه‌ها اضافه کنید تا طعم بهتری به دست آید.
  • اگر میخواهید کاسه کباب بینظیر داشته باشید اجازه دهید موادتان یک تا یک ساعت و نیم استراحت کند.

منابع و ارجاعات

  • محتوای تخصصی حوزه آشپزی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + ده =