1

مقدمه

قلیه ماهی مانند خورش بامیه، میگو پلو از غذاها معروف جنوب می باشد. این غذا هم برای فصل گرما و هم فصل سرما مناسب است. و نه تنها مناسب مجالس مهمانی است بلکه به عنوان یک وعده غذای خانوادگی نیز مورد توجه خانم‌ های کدبانو خواهد بود. برای تهیه این خورش خوشمزه می‌توانید از ماهی‌های سنگسر، راشگو، سرخو، هامور و حلوای سیاه استفاده کنید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه قلیه ماهی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه قلیه ماهیعبارت است از:

  • تابه
  • ظرف گود
  • همزن دستی
  • تابه تفلون دیواره بلند
  • قالب مخصوص کوکو
  • قاشق

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم قلیه ماهی

مواد لازم تهیه قلیه ماهی

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • تمر هندی: 100 گرم
  • سبزی (پاک و خرد شده): 450 گرم شامل گشنیز (400 گرم) و شنبلیله (50 گرم)
  • پیاز داغ: یک چهارم پیمانه (10 گرم)
  • زردچوبه (پودر شده): 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
  • سیر (کوبیده شده): 3 حبه (15 گرم)
  • گرد لیمو عمانی: 1 قاشق سوپ خوری (6 گرم)
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • فیله ماهی (یک اندازه خرد شده): 800 گرم
  • آرد گندم (الک شده): به میزان لازم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | خیس کردن و صاف کردن تمر هندی

ابتدا تمر هندی را به مدت یک ساعتدر مقداری آب ولرم خیس نمایید. سپس در صافی ریخته و با فشار پشت قاشق، هسته و پوسته را جدا و عصاره آن را از صافی رد نمایید.

سوم | تفت دادن سبزی و سیر و افزودن پیاز داغ و زردچوبه

برای تفت دادن سبزیجات باید:

  • در قابلمه ای حاوی روغن داغ، سبزی را به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت داده، سپس پیاز داغ و زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
  • در مرحله بعد در تابه ای حاوی مقداری روغن داغ، سیر را تفت داده تا طلایی رنگ شود. در ادامه آن را به همراه 2 پیمانه آب به قابلمه حاوی سبزی افزوده و حرارت را زیاد کرده تا جوش بیاید. سپس حرارت را ملایم کرده تا به مدت 2 ساعتبپزد.

چهارم | افزودن تمرهندی و ادویه جات به خورش

در 20 دقیقه آخر پخت، شیره تمرهندی، گرد لیمو عمانی، مقداری نمک و فلفل قرمز را به خورش بیافزایید.

پنجم | سرخ کردن ماهی و افزودن به خورش

تکه های ماهی را در ظرفی حاوی آرد بغلتانید. سپس آن ها را از هر طرف در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ نموده و در 10 دقیقه آخر پخت خورش، تکه های ماهی سرخ شده را به خورش بیافزایید و اجازه داده خورش کاملا پخته و جا بیافتد. در نهایت قلیه ماهی را به همراه چلو یا سبزی پلو و ترشی تازه سرو نمایید.

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات پخت چلوی ساده

پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه سبزی پلو

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه قلیه ماهیعبارت است از:

  • برای تهیه قلیه ماهی، بهتر است از فیله ماهی شیر، سنگسر یا سرخو استفاده کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید به قلیه ماهی 2 عدد گوجه فرنگی (فیله و نگینی خرد شده) اضافه کنید.
  • قلیه میگو (بوشهر): این دستور مانند قلیه ماهی تهیه می شود، با این تفاوت که به جای ماهی، از ۴۰۰ گرم میگو (تفت داده شده) استفاده کنید، همچنین ۲ عدد سیب زمینی (مکعبی خرد شده) را در ۴۵ دقیقه آخر پخت به قلیه اضافه کنید.
  • خورش میگو (بوشهر): این دستور مانند قلیه میگو بوشهری تهیه می شود، با این تفاوت که تمر هندی ندارد. ۲ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی یا ۴ عدد گوجه فرنگی (نگینی خرد شده) را در تابه ای حاوی روغن تفت دهید و در ۳۰ دقیقه آخر پخت خورش، به آن اضافه کنید.
  • ته انداز میگو: این دستور مانند قلیه میگوی بوشهری تهیه می شود با این تفاوت که کاملا بدون آب است.
  • دوپیازه میگو: این دستور مانند ته انداز میگو تهیه می شود، با این تفاوت که تمرهندی و سبزی ندارد، میگو را به همراه ۴ تا ۵ عدد پیاز (خلالی خرد شده) روی حرارت ملایم، تفت دهید و به خورش بیافزایید. پس از اینکه آب خورش تمام شد ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی، ۲ عدد سیب زمینی (نگینی خرد و پخته شده) و یک عدد فلفل دلمه ای سبز (نگینی خرد شده) به آن اضافه کنید.
  • قلیه ماهی (خرمشهر): این دستور مانند قلیه ماهی تهیه می شود، با این تفاوت که ماهی را با پیاز داغ تفت دهید، همچنین در ۳۰ دقیقهآخر پخت خورش، ۴ عدد لیمو عمانی (خیس و آبکش شده) به خورش بیافزایید.
  • قلیه تخم مرغ (بوشهر): این دستور مانند قلیه ماهی تهیه می شود، با این تفاوت که به جای ماهی، در ۳۰ دقیقه آخر پخت، به تعداد افراد در قلیه، تخم مرغ بریزید و بگذارید بپزد تا تخم مرغ ها بسته شود (دقت کنید که خورش را نباید هم بزنید)،
  • قلیه تخم مرغ (خوزستان): این دستور مانند قلیه ماهی تهیه می شود، با این تفاوت که به جای شنبلیله، شبت بریزید. ۵ عدد تخم مرغ نیز در اواخر پخت خورش، به آن اضافه کنید.
 

نظرات کاربران

1 دیدگاه در “مراحل و نکات طرز تهیه قلیه ماهی

  1. ثنا گفت:

    بسیار غذای خوشمزه ایه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + پنج =