0

مقدمه

بابونه گیاهى معطر است که به ‌صورت خود‌رو در بسیاری از مناطق آب و هوایی در کشور ما می‌روید. این گیاه حدود ۳۰ سانتى‌ متر و گاهی تا ۶۰ سانتی ‌متر رشد می‌ کند. همچنین بابونه در طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. به ‌نظر می ‌رسد بیشترین خاصیت این گیاه به ‌علت وجود فلانوئید ‌ها در ترکیب این گیاه است. از مهمترین خواص بابونه می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه دمنوش بابونه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این دمنوش لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه دمنوش بابونه

گل بابونه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بابونه: مقدار یک قاشق غذا‌‌خوری بابونه‌ ی خشک
  • آب: یک لیوان آب جوش
  • رازیانه: مقدار یک قاشق چای خوری
  • نعناع تازه (ریز خورد شده): 20 گرم

دوم | دم کردن و سرو دمنوش بابونه

برای تهیه این دمنوش باید:

  • مقدار گفته شده از دانه رازیانه را در هاون ریخته و به آرامی بکوبید.
  • سپس آن را به همراه مقدار گفته شده از چای بابونه و نعناع در قوری بریزید.
  • بعد از آن آب جوش را به آن افزوده و در آن را بگذارید و به مدت 5 دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
  • سپس از صافی عبور داده و در فنجان های مورد نظر سرو کنید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه دمنوش بابونه عبارت است از:

  • دوره درمانی: طول دوره درمان با دمنوش بابونه بسته به نوع بیماری متفاوت است و تا زمان درمان بیماری می توان از آن استفاده کرد.
  • مقادیر استاندارد مصرف: به طور معمول جهت استفاده فردی، مقدار 5 الی 10 گرم گیاه خشک شده (15 گرم گیاه تازه) را در یک لیوان آب (150 میلی لیتر) بریزید. همچنین می توانید از 30 گرم گیاه خشک شده (75 گرم گیاه تازه) در500 میلی لیتر آب جوش، برای تهیه دم نوش استفاده کنید.
  • احتیاط در مصرف: مصرف مداوم دمنوش دارویی بابونه ممکن است حساسیت با علائمی نظیر زخم دهان و جوش های پوستی ایجاد کند.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 3 =