0

مقدمه

تاس کباب از غذاهای اصیل ایرانی بوده که از دو بخش تشکیل شده است. تاس به معنی ظرف مسی و کباب که همان مواد داخل تاس کباب را می گویند، تاس کباب یکی از غذاهای اصیل ایرانی در دوره قاجاره بوده است زمان ناصرالدین شاه با گوشت تازه شکار شده تهیه می شده و این غذا بسیار مورد علاقه شاه بوده است و دستور پختش در کتاب خوراک ایرانی نوشته نادر میزرا وجود دارد. در شهرهای مختلف ایران تاس کباب با دستور های مختلفی تهیه می شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت تاس این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز برای تهیه تاس کباب عبارت است از:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • ظرف مناسب
  • قابلمه
  • تابه
  • تخته آشپزخانه
  • قاشق چوبی

برای آشنایی با ظروف مناسب خوردن غذا کلیک کنید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم تاس کباب

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • آلو خورشی: ۲۰ عدد
  • گوشت راسته گوسفند: ۵۰۰ گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زردچوبه (پودرشده): ۱ قاشق چای خوری (۳گرم)
  • گرد لیموعمانی: ۱ قاشق سوپ خوری (۶گرم)
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپ خوری
  • سیب زمینی استانبولی: ۶ عدد
  • به (حلقه ای خردشده): 2 عدد
  • هویج متوسط (حلقه ای خردشده): ۲عدد (۲۰۰ گرم)
  • گوجه فرنگی (حلقه ای خردشده): ۴ عدد (۴۰۰ گرم)
  • پیاز متوسط (حلقه ای خردشده): ۴ عدد (۵۶۰ گرم)
  • پوره گوجه فرنگی: ۲ پیمانه (۵۰۰ میلی لیتر)
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | خیساندن آلو

ابتدا آلو را به مدت یک ساعت در ظرفی حاوی مقداری آب خیس کرده تا کمی نرم شود.

سوم | خرد کردن گوشت

خرد کردن گوشت 

گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار داده و با چاقوی مخصوص سرآشپز، به صورت درشت خرد نمایید.

چهارم | تفت دادن گوشت با ادویه جات، رب گوجه و آب

تفت دادن گوشت

برای تفت دادن گوشت و ادویه باید:

  • تکه های گوشت را در قابلمه ای حاوی روغن داغ چیده سپس فلفل، نیمی از زردچوبه و نیمی از گرد لیموعمانی را روی آن بریزید.
  • رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن داغ تفت دهید. سپس آن را به همراه ۵۰۰ میلی لیتر آب، به قابلمه حاوی گوشت افزوده و حرارت را زیاد کرده تا جوش بیاید. پس از آن حرارت را ملایم نموده تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.

پنجم | افزودن سبزیجات و ادویه جات به گوشت

برای آماده سازی تاس کباب باید:

  • دو ساعت پس از پخت گوشت، به ترتیب سیب زمینی، به، هویج، گوجه فرنگی و پیاز را به صورت ردیفی روی آن بچینید.
  • در ادامه آلو، بقیه زردچوبه، بقیه گرد لیموعمانی، مقداری فلفل و پوره گوجه فرنگی (درصورت نیاز، مقداری آب را به قابلمه افزوده و حرارت را زیاد نموده تا جوش بیاید سپس حرارت را ملایم نموده و در قابلمه را بگذارید.) در ۲۰ دقیقه آخر پخت تاس کباب، کمی نمک افزوده و اجازه داده کاملا بپزد و جا بیافتد.
  • در نهایت در ظرف مورد نظر به همراه نان، سبزی خوردن و دوغ سرو کنید.

منابع و ارجاعات

  • ویکی پدیا
  • کتاب آشپزی سانازسانیا
  • سایت های آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − چهار =