

مقدمه
بازی حمل بار با سر می تواند به افزایش دقت، هوشیاری، همکاری، تعاون، بهبود هماهنگی اعصاب و عضلات و آموزش صحیح راه رفتن کودکان کمک کند. این بازی همانند شمارش معکوس، اگر اشتباه نگیر، بپا زمین نخوری، بله و نه معکوس، مواظب باش نیفته و یک قل دو قل یک بازی با دقت و تمرکز بالا می باشد. برای آشنایی کامل با ملزومات، مراحل و نکات بازی ، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
وسایل و ملزومات مورد نیاز بازی حمل بار با سر عبارت است از:
- تعداد نفرات: حداقل 2 نفر
- بار برای حمل با سر: قرار دادن مقداری لباس در بقچه یا روسری، کتاب و یا هر وسیله ای که بر روی سر قرار بگیرد و افتادنش خطرناک نباشد.
- تعیین مسیر: مشخص کردن مسیر مشخص و نقطه پایان.
مراحل اصلی
اول | آماده سازی بازی
ابتدا برای قرار دادن بقچه بر روی سر، مقداری لباس را در پارچه و یا روسری بپیچید و آن را روی سر بازیکن قرار دهید.
دوم | بررسی قوانین بازی
در ابتدای بازی حمل بار با سر، موارد زیر تعیین می شود:
- تعیین برنده بازی: برنده بازیکنی می باشد که سریع تر بتواند بدون اینکه بار از روی سرش بیفتد به خط پایان برسد.
- قانون افتادن بار از سر: اگر در میان راه رفت، بار روی سر بر روی زمین افتاد یا بازیکن آن را با دست گرفت، باید برگردد و از نقطه ی آغاز، شروع کند. همچنین اگر در مسیر برگشت این اتفاق افتاد، باید به ابتدای مسیر برگشت، بازگشته و بازی را ادامه دهد.
سوم | اجرای بازی حمل با سر
در ادامه برای انجام بازی روال زیر اجرا می شود:
- مرحله اول: ابتدا بازیکنان بدون آنکه دست به بار روی سر خود بزنند، باید مسیری را که از قبل تعیین شده، برود و برگردد.
- مرحله دوم: اگر مرحله اول را با موفقیت طی کرد، در مرحله دوم باید حالتی میان دویدن و راه رفتن داشته باشد.
نکات کلیدی
نکات کاربردی بازی حمل بار با سر شامل موارد زیر می شود:
- حتما دقت شود که وسیله ای که بر روی سر بازیکنان قرار می گیرد خیلی سنگین و خطرناک نباشد.
- بازیکنان برای جلوگیری از سقوط بار باید کاملا بدن خود را به حالت مستقیم نگه دارند.
منابع و ارجاعات
- کتاب بازی، بازوی تربیت محسن عباسی ولدی
- وبسایت های محتوایی حوزه بازی و سرگرمی
- تجربه اجرای بازی
نوشته های مشابه
مراحل و نکات بازی سنگ کاغذ قیچی
بازی یک فرآیند اجتماعی است که علاوه بر تفریح و نشاط می تواند موجب توانمندی های فردی و اجتماعی افراد شود. بعضی از بازی های گروهی نیازی به توپ یا فعالیت فیزیکی ندارند. بازی مافیا یکی از این بازی ها است که در آن مانند چشمک بازی، شاه، دزد، وزیر، پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل و بیست سؤالی، مهارت های فکری و شناختی بازیکنان به کار گرفته می شود. سنگ، کاغذ، قیچی یک بازی دو نفره چینی است که توسط دست بازیکنان انجام میگیرد. این بازی معمولاً به عنوان روشی برای انتخاب کردن (مانند پرتاب سکه)، در ابتدای بازی های دیگر به کار گرفته میشود. در این مطلب، شیوه و نکات بازی سنگ کاغذ قیچی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی جالب و تکمیلی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی وسطی یا داژبال
بازی وسطی یا داژبال از بازیهای قدیمی و ورزش های سنتی ایرانیان است که هر کدام از ما حداقل یک بار در کودکی تجربه این بازی را در مدرسه، پارک و یا کوچه داشتهایم. وسَطی یا داژبال به هر بازی که در آن بازیکنان سعی کنند دیگر بازیکنان را با توپ بزنند و دیگر بازیکنان مانع از برخورد توپ به خودشان شوند، گفته میشود. از اهداف این بازی می توان سرعت عمل، هوشیاری و همیاری، تقویت روحیه تعاون، انعطاف پذیری بدن، ایجاد هماهنگی بین اعضا و اعصاب و دقت در نشانه گیری دانست. در این مطلب، مراحل و شیوه بازی وسطی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی قدیمی و مهیج داشته باشید.
مراحل و نکات بازی بیست سوالی
برای انجام بسیاری از بازی های گروهی نیازی به توپ نیست. قایم موشک در کنار بازی های جذاب دیگری مانند الک دلک، ترنا بازی، قلعه، پینوکیو، زو یا به قول هندی ها کبدی، گانیه یا لی لی، چشمک بازی یا چشمک، شاه، دزد، وزیر، بشین پاشو، بالا بلندی یا گرگم به هوا، پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل و بیست سؤالی مجموعۀ جذاب بازی های گروهی بدون توپ را تشکیل می دهند. در این میان بیست سؤالی یکی از بازی های شفاهی، دو یا چند نفره است. در این بازی یک نفر یا یک تیم، واژهای را در نظر میگیرند. بازیکن یا تیم طرف مقابل باید با پرسیدنِ تنها ۲۰ سوال بتواند آن واژه یا مفهوم را حدس بزند. به پرسشهای تیم اول تنها باید پاسخ بله یا خیر داد. به طور معمول، در هر دور بازی، هر فرد یا تیم، یک بار به عنوان انتخاب کننده موضوع و یک بار به عنوان سوال کننده، بازی خواهد کرد. و در نتیجه تیمی که با کمترین سوالات، موضوع را حدس بزند، برنده هر دور بازی است و یک امتیاز دریافت می کند. در این مطلب، مراحل و شیوه بازی بیست سوالی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی و جذاب داشته باشید.
مراحل و نکات بازی گروهی قایم موشک یا قایم باشک
همانطور که می دانید بازی یک رویداد اجتماعی است که علاوه بر تفریح و نشاط می تواند موجب توانمندی های فردی و اجتماعی افراد شود. از قدیم الایام بازی کردن، یکی از جذاب ترین کارهایی بود که خانواده های ایرانی در دورهمی های خود در پارک ها و طبیعت انجام می دادند. برخلاف بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا، پانتومیم یا ادابازی که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته است، برای انجام بسیاری از بازی های گروهی نیازی به توپ نیست. قایم باشک یا قایم موشک در کنار بازی های جذاب دیگری مانند الک دلک، ترنا بازی، قلعه، پینوکیو، زو یا به قول هندی ها کبدی، گانیه یا لی لی، چشمک بازی یا چشمک، شاه، دزد، وزیر، بشین پاشو، بالا بلندی یا گرگم به هوا، پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل و بیست سؤالی مجموعۀ جذاب بازی های گروهی بدون توپ را تشکیل می دهند. بازی قایم موشک، یک بازی گروهی است که در آن چندنفر پنهان میشوند تا یکی از افراد (گرگ) در بازی پیدایشان کند. این بازی اسامی دیگری نیز دارد مانند قایم باشک، غایب باشک، غایم موشک، یا چشمگیرک و نام این بازی در انگلیسی Hide and seek میباشد. این بازی جذاب بیشتر در یک میدان باز انجام میشود و میتواند هر اندازه بازیکن داشته باشد. در این مطلب، مراحل وشیوه بازی قایم موشک، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی سنتی گانیه یا لی لی
برخلاف بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا، پانتومیم یا ادابازی که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته است، برای انجام بسیاری از بازی های گروهی نیازی به توپ نیست. قایم باشک یا قایم موشک در کنار بازی های جذاب دیگری مانند الک دلک، ترنا بازی، قلعه، پینوکیو، زو یا به قول هندی ها کبدی، گانیه یا لی لی، چشمک بازی یا چشمک، شاه، دزد، وزیر، بشین پاشو، بالا بلندی یا گرگم به هوا، پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل و بیست سؤالی مجموعۀ جذاب بازی های گروهی بدون توپ را تشکیل می دهند. بازی گانیه یکی از بازی های محلی و قدیمی است که به آن لی لیو در زبان محلی بابالاری گلدی شیطان (تک قشلی)، نیز می گویند. از اهداف این بازی می توان به حفظ تعادل، تقویت عضلات پا، ایجاد هماهنگی بین دست و پا و چشم ها، تقویت روحیه فداکاری و نیز افزایش ضربان قلب و در نتیجه بهبود جریان خون، اشاره کرد. در این بازی، افراد به دو گروه تیم مهاجم (که لی لی می کنند) و مدافع (فرار کننده) تقسیم می شود. در این مطلب، مراحل و روش بازی گانیه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبیاز این بازی گروهی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی هفت سنگ
از قدیم الایام بازی کردن، یکی از جذاب ترین کارهایی بود که خانواده های ایرانی در دورهمی های خود در پارک ها و طبیعت انجام می دادند. درکنار بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا، پانتومیم یا ادابازی که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته است، بازی وسطی یا در اصطلاح خارجی داژبال، ترنا بازی، الک دلک، در کنار استوپ هوایی، دستش ده یا خروس جنگی جز محبوب ترین بازی های توپی هستند که در این زمان ها انجام می شوند. بازی هفت سنگاز ایام دور در ایران، یک سرگرمی برای کودکان، جوانان و حتی بزرگسالان بوده است. همان طور که از اسمش پیداست با روی هم گذاشتن هفت تکه سنگ صاف و هموار از بزرگ به کوچک بازی شروع میشود. هدف کلی این بازی، ایجاد روحیه همکاری، تقویت و مهارت در نشانه گیری و افزایش سرعت عمل، تقویت روحیه ایثارگری، ایجاد رقابت سالم است. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی بازی هفت سنگ، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی تیمی و سنتی ایرانی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی یک قل دو قل
یک قل دو قل، گونهای بازی ایرانی است که بوسیله تعدادی سنگ انجام میشود. این بازیها به گونهای طراحی شده که محدودیت سن و جنسیت ندارد. اهداف کلی بازی را می توان به وجود آوردن قدرت تمرکز و سرگرمی و فهم کاربرد ریاضی در مسائل زندگی به شمار میرود. این بازی ۹ مرحله دارد و بازیکن با اجرای موفق هر مرحله، یک امتیاز کسب میکند و به مرحله دیگر میرود. یک قل دو قل، اسامی متعددی دارد شامل یک گل دو گل، بش داش، پنج پنج، پنج سنگ، پاسنگ کا، رگرگ بازی یا سنگچران یا توّپال غمچان یا قمچان. در این مطلب، مراحل و شیوه بازی یه قل دو قل، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی سنتی داشته باشید.
!
اگر به طور معمول این بازی، در 9 مرحله ارائه می شود، اما به دلیل افزودن یک مرحله تحت عنوان انتخاب تیم اول، در دانوما این بازی در 10 مرحله ارائه شده است.
مراحل و نکات بازی پانتومیم یا ادابازی
بازی یک رویداد اجتماعی است که علاوه بر نشاط می تواند موجب توانمندی های فردی و اجتماعی افراد شود بر همین اساس از قدیم الایام بازی کردن، یکی از جذاب ترین کارهایی بود که خانواده های ایرانی در دورهمی های خود در پارک ها و طبیعت انجام می دادند. برخلاف بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا، پانتومیم یا ادابازی که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته است، برای انجام بسیاری از بازی های گروهی نیازی به توپ نیست. قایم باشک یا قایم موشک در کنار بازی های جذاب دیگری مانند الک دلک، ترنا بازی، قلعه، پینوکیو، زو یا به قول هندی ها کبدی، گانیه یا لی لی، چشمک بازی یا چشمک، شاه، دزد، وزیر، بشین پاشو، بالا بلندی یا گرگم به هوا، پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل و بیست سؤالی مجموعۀ جذاب بازی های گروهی بدون توپ را تشکیل می دهند. پانتومیم (لالبازی یا ادابازی) بازیای گروهی است که با استفاده از نمایش بیکلام انجام میشود. بازیکننده سوالات افراد را میشنود و تنها با حرکات سر و بدون گفتن کلام، آنها را تایید یا رد میکند. باید دقت کرد که این بازی تبدیل به بیست سوالی نشود. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات بازی پانتومیم، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی بالا بلندی یا گرگم به هوا
همانطور که می دانید بازی یک رویداد اجتماعی است که علاوه بر تفریح و نشاط می تواند موجب توانمندی های فردی و اجتماعی افراد شود. از قدیم الایام بازی کردن، یکی از جذاب ترین کارهایی بود که خانواده های ایرانی در دورهمی های خود در پارک ها و طبیعت انجام می دادند. درکنار بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا، پانتومیم یا ادابازی که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته استبرای انجام بسیاری از بازی های گروهی نیازی به توپ نیست. قایم باشک یا قایم موشک در کنار بازی های جذاب دیگری مانند الک دلک، ترنا بازی، قلعه، پینوکیو، زو یا به قول هندی ها کبدی، گانیه یا لی لی، چشمک بازی یا چشمک، شاه، دزد، وزیر، بشین پاشو، بالا بلندی یا گرگم به هوا، پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل و بیست سؤالی مجموعۀ جذاب بازی های گروهی بدون توپ را تشکیل می دهند. بالا بلندی یکی از بازیهای محلی، قدیمی و البته کودکانه است که در اشکال و فرهنگهای مختلف وجود دارد. نحوه بازی به این صورت است که از بین چند نفر، یک نفر به عنوان گرگ انتخاب میشود و وظیفه او گرفتن بقیه است و بقیه باید از دست او فرار کنند. این بازی به صورت چند نفره و در فضای باز انجام میشود. این بازی را به خاطر هیجان، سرعت و تحرک، با هدف ایجاد شور و شادی، تقویت عضلات، سرعت و دقت به کودکان آموزش داد. در این مطلب، مراحل و نحوه بازی بالابلندی یا گرگم به هوا، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی استوپ هوایی
از قدیم الایام بازی کردن، یکی از جذاب ترین کارهایی بود که خانواده های ایرانی در دورهمی های خود در پارک ها و طبیعت انجام می دادند. درکنار بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا که که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته است، بازی وسطی یا در اصطلاح خارجی داژبال، ترنا بازی، الک دلک، در کنار استوپ هوایی، دستش ده یا خروس جنگی جز محبوب ترین بازی های توپی هستند که در این زمان ها انجام می شوند. استپ هوایی یا استپ آزاد، یک بازی گروهی جذاب و پر تحرک است که با توپ انجام می شود. در این مطلب، مراحل و نحوه بازی استوپ هوایی یا استوپ آزاد، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
مراحل و نکات بازی سنتی دستش ده یا خروس جنگی
از قدیم الایام بازی کردن، یکی از جذاب ترین کارهایی بود که خانواده های ایرانی در دورهمی های خود در پارک ها و طبیعت انجام می دادند. درکنار بسیاری از بازی های بدون توپ جذاب مانند بازی مافیا، پانتومیم یا ادابازی که امروزه رشد چشمگیری در میان ما ایرانیان داشته است، بازی وسطی یا در اصطلاح خارجی داژبال، ترنا بازی، الک دلک، در کنار استوپ هوایی، دستش ده یا خروس جنگی جز محبوب ترین بازی های توپی هستند که در این زمان ها انجام می شوند. بازی دستش ده یا خروس جنگی که به اشتباه به دست رشته معروف است، به دلیل حرکات فیزیکی متعدد مانند پریدن، جست و خیز کردنو لیلی کردن برای تقویت توجه و تمرکز، تقویت تعادل و مهارتهای پایه فیزیکی (دویدن، گرفتن و غیره) مفید است. هدف اصلی این بازی ایجاد نشاط جمعی است به گونه ای که هر چه تعداد افراد بیشتر باشد، بازی جذاب تر خواهد بود. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات بازی دستش ده یا خروس جنگی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
برای حفظ تعادل کودکان مفید هستش