مقدمه
کباب ترش غذایی است که از جهت لذیذی و خوشمزگی نیازی به تعریف ندارند. و کباب ترش شمالی که طعمی فوق العاده بینظیر دارد.. و یکی از غذاهاي مخصوص شمال كشور است كه در گيلان و مازندران تهيه ميشود و طرفداران بسياري دارد برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب ترش این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم مورد نیاز برای تهیه کباب ترش عبارت است از:
- چاقوی مخصوص سرآشپز
- ظرف بزرگ
- سیخ فلزی
- کباب پز یا باربیکیو
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد لازم کباب ترش
–
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- فیله گوساله: حدود ۹۰۰ گرم
- مغز گردو (چرخ کرده): ۳ پیمانه (۳۳۰ گرم)
- رب انار (غلیظ): یک سوم پیمانه
- آب انار: ۳ قاشق سوپ خوری (۴۲ میلی لیتر)
- رزماری: ۴ شاخه
- برگ بو: ۳ عدد
- میخک: ۱ عدد
- جوز هندی (پودر شده): یک چهارم قاشق چایخوری
- سیر (کوبیده شده): ۱ حبه (۵ گرم)
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
- روغن زیتون: ۴ قاشق سوپ خوری (۶۰ میلی لیتر)
- گوجه فرنگی: ۸ عدد (۸۰۰ گرم)
!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
دوم | برش زدن و طعم دار کردن گوشت با ادویه جات
–
در ادامه گوشت را به ابعاد دو در چهار سانتی متری برش دهید سپس گردو، رب انار، آب انار، رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی، سیر، فلفل سیاه و روغن زیتون را به آن بیافزایید و به مدت ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.
سوم | به سیخ کشیدن گوشت و کباب کردن گوشت
–
برای کباب کردن روال زیر را انجام دهید:
- پس از 7 ساعت که گوشت در یخچال بود، مدت گوشت را از مواد مرینیت بیرون آورید و با نمک مزه دار کنید و گوشت را به سیخ بکشید.
- کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد) زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود.
چهارم | کباب کردن گوجه فرنگی و سرو کباب ترش
–
در مرحله آخر در فاصله ای که کباب ها پخته می شوند، گوجه ها را نیز به سیخ کشیده و با چاقو، یک تا دو برش روی پوست آن ها ایجاد کنید و روی آن ها، کمی نمک بپاشید و روی کباب پز، بپزید. کباب ترشرا به همراه گوجه فرنگی کبابی و چلو سرو کنید.
نکات کلیدی
برخی نکات مهم تهیه کباب ترش عبارت است از:
- استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و ب گرفته شده) بسیار متداول است اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوع پیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشت را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون مزه دار کنید.
- برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) استفاده کنید.
لغات و اصطلاحات
- کباب گیلان: این دستور مانند کباب ترش گیلان تهیه می شود، با این تفاوت که به مایه مرینیت آن، ۳۰ گرم جعفری، ۱۰ گرم چوچاق یا نعنا (پاک و خرد شده) و یک دوم پیمانه کره (ذوب شده) اضافه کنید و تمام مواد را به جای سیخ کردن، در گمج ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شود. در برخی از مناطق گیلان، ۴۰ گرم دنبه (خرد شده) به گمجاضافه می کنند.
- کباب انار آغوز: این دستور مانند کباب ترش گیلان تهیه می شود، با این تفاوت که از گوشت راسته گوساله یا بره استفاده کنید و کمی فلفل قرمز نیز هنگام اضافه کردن نمک، به آن بزنید. همچنین می توانید از مقداری دانه انار برای تزیین آن استفاده کنید.
- کاتی کباب: این دستور مانند کباب ترش گیلان تهیه می شود، با این تفاوت که به جای مغز گردو، رب انار و آب انار، از یک قاشق سوپ خوری آب لیمو ترش تازه، فلفل سیاه، قرمز و زنجبیلپودر شده (از هر کدام، یک قاشق چایخوری ). یک قاشق سوپ خوری زیره (پودر شده)، ۸ حبه سیر (کوبیده شده) و یک سوم پیمانه روغن زیتون استفاده کنید.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
- وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی