0

مقدمه

کباب تابه ای یکی از محبوب ترین کباب های خانگی ایرانی است. دلیل محبوبیت این کباب این است که اولا دستور پخت آسانی دارد و همه می توانند آنرا در منزل تهیه کنند و در کنار آن میتوانید گوجه‌های کبابی، سیب زمینی تنوری، فلفل دلمه ای و سایر سبزیجات هم استفاده کنید البته دلیل مهم تر محبوبیت کباب تابه ای طعم بسیار خوب آن است. اکثر کباب ها مانند کباب کوبیده، کباب چنجه، کباب برگ، کباب بلغاری، کباب رولی و … از رستوران ها وارد خانه ها شده اند اما جالب است بدانید کباب تابه ای از معروف ترین کباب های خانگی است که به خاطر جذابیت های آن برعکس از منازل به منوی رستوران ها راه یافت. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب تابه ای این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.

نکته:این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل و لوازم مورد نیاز برای تهیه کباب تابه ای عبارت است از:

  • رنده
  • تنظیف
  • ظرف مناسب
  • تابه در دار
  • کفگیر سوراخ دار

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم برای کباب تابه ای

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • پیاز: ۲ عدد (۲۸۰ گرم)
  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): حدود ۹۰۰ گرم
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • ادویه کاری (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • گوجه فرنگی (فیله و نگینی خرد شده): ۴ عدد (۴۰۰ گرم)
  • فلفل دلمه ای سبز و نارنجی (نگینی خرد شده): جمعا ۲ عدد (۲۰۰ گرم)
  • کره: به میزان لازم


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
ادویه کاری شامل زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱ قاشق سوپ خوری)، هل (۱ قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز(۲ قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | ورز دادن گوشت با پیاز و افزودن ادویه جات

برای آماده سازی گوشت باید:

  • پیاز را رنده کرده سپس با تنظیف فشار دهید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود.
  • گوشت چرخ کرده را با نمک مخلوط کرده سپس پیاز، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و با دستبه خوبی ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند (هرچه گوشت را بیشتر ورز دهید، چسبندگی آن بیشتر می شود).

سوم | فرم دادن و سرخ کردن کباب

در تابه ای مناسب، مقداری کره بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که کره کاملا آب شد، کف دست را با مقداری آب مرطوب کرده، از مایه آماده شده به اندازه های مناسببردارید و در دست به شکل دلخواه فرم دهید و در تابه قرار دهید تا سرخ شود. یک طرف گوشت که سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. تمام مایه را به همین ترتیب آماده کنید.

چهارم | قرار دادن گوجه و سرو نهایی کباب تابه ای

کباب تابه ای

در نهایت گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای ها را روی گوشت ها بریزید، کمی نمک و فلفل روی آن ها بپاشید و حرارت را زیاد کنید تا گوجه فرنگی ها آب بیندازند. سپس حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید تا آب گوجه فرنگی ها را کاملا جذب کباب شود. کباب تابه ای را به همراه چلو سرو کنید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم تهیه کباب تابه ای عبارت است از:

  • در صورت تمایل می توانید تمام مایه گوشت را یک مرتبه در تابه ای حاوی کره داغ بریزید و با پشت قاشق، مایه را به صورت یک نواخت پهن کنید. حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. یک طرف که سرخ شد، ظرفی مناسب را روی دهانه تابه قرار دهید و کباب را با احتیاط در آن برگردانید و کباب را از سمت دیگر در تابه گذاشته و ان را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود سپس گوجه فرنگی ها و فلفل دلمه ای ها را روی آن بچینید در تابه را گذاشته و بگذارید تا کباب کاملا پخته شود.
  • فرآیند گرفتن آب پیاز رنده شده، مانع از وا رفتن گوشت می شود.
  • ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، مانع از وا رفتن گوشت می شود و چسبندگی گوشت را بیشتر می کند.
  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطرمتفاوتی را به این دستور می بخشد.
  • کباب تابه ای با گوشت تکه ای: این دستور مانند کباب تابه ای تهیه می شود، فقط در آن به جای گوشت چرخ کرده، از ۸۰۰ گرم گوشت راسته گوسفند (مکعبی درشت خرد و مزه دار شده) استفاده می شود. تکه های گوشت را در سیخ های چوبی بکشید و داخل تابه چرب شده، از هر دو طرف سرخ کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 1 =