مقدمه
از جمله غذاهای پر طرفدار خانگی و خوشمزه که با گوشت چرخ کرده تهیه و در زمان اندک اماده می شوند، کباب ها هستند.از جمله این کبابها کباب تابه ای، کباب کوبیده و کباب چوبی هستند. در این میان کباب چوبی با گوشت چرخ کرده هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه و طعم از بقیه انواع کبابهای خانگی یک سرو گردن بالاتر است.
برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت کباب چوبی این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
وسایل مورد نیاز برای تهیه کباب چوبی عبارت است از:
- چاقوی مخصوص سرآشپز
- ظرف بزرگ
- سیخ فلزی
- کباب پز یا باربیکیو
- قلم موی مخصوص آشپزی
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد لازم کباب چوبی
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پودر مغز نان باگت: 1 نان
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- تخم مرغ: 1 عدد
- گشنیز خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
- پودر تخم گشنیز: یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر (فلفل) پاپریکا: یک دوم قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- زعفران و روغن: به مقدار کافی
- سیخ چوبی: به تعداد کافی
- سیر (رنده شده): به مقدار لازم
دوم | آماده کردن گوشت با ادویه جات
ابتدا پیاز را به صورت ساطوری ریز خرد کرده و داخل یک کاسه مناسب بریزید. پیاز را با رنده متوسط رنده نموده و پس از گرفتن آب آن به کاسه اضافه نمایید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیازهای رنده شده و آب گرفته، نمک، فلفل و زردچوبه، پاپریکا، پودر نان خشک، پودر گشنیز، تخم مرغ و سیر رنده شده مخلوط کرده تا یک دست گردد. سپس اجازه دهید چند ساعتی در یخچال استراحت کند.
سوم | آماده سازی سیخ کباب
سیخ های کباب را درون آب و یخ گذاشته تا کاملا خیس خورده و در هنگام درست شدن کباب تغییر رنگ ندهد. سپس مایه گوشت را از یخچال بیرون می اوریم و آن را به 10 قسمت مساوی و حالت توپی تقسیم می کنیم.
چهارم | سیخ زدن گوشت
با دست نمدار توپهای گوشتی را با دست ورز داده و انها را گرد کرده و سپس آن را به شکل سوسیس درآورده و یک سیخ چوبی را از وسط کباب که شکل سوسیس درآمده فرو نمایید. به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کباب برداشته و آن را به صورت لوله ای در سیخ چوبی حالت دهید
پنجم | سرخ کردن گوشت و سرو کباب چوبی
داخل یک ماهی تابه روغن مایع ریخته و تابه را روی گاز قرار دهید و زیر گاز را روشن نموده و وقتی روغن خوب داغ شد کبابها را در روغن قرار داده و با حرارت متوسط همه طرف کباب را خوب سرخ نموده تا خوش رنگ شود وقتی کباب خوب سرخ شد آن را از تابه بیرون آورده و در ظرف مناسب بگذارید
در نهایت کبابها را همراه با برنج و سبزی خوردن و سالاد شیرازی همراه با نان یا پلو میل نمایید.
پیشنهاد ویژه مطالعه: طرز پخت چلوی ساده
منابع و ارجاعات
- کتاب آشپزی سانازسانیا
- محتوای تخصصی حوزه آشپزی
ما کباب چوبی رو وقتی مهمون داریم به عنوان یکی از غذاها درست میکنیم