مقدمه
دو پیازه شیرازی یک غذای بسیار ساده و فوری است که شیرازی ها آن را طبخ می کنند. این غذا مناسب وعده شام و میان وعده ها است. دستور تهیه این غذا در افغانستان کاملا متفاوت است و یک غذای گوشتی به حساب می آید. مواد لازم برای تهیه دوپیازه، پیازداغ، سیبزمینی آبپز، نعناع به همراه نمک و سایر ادویهها تهیه میشود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه دو پیازه شیراز این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
پیشنهاد ویژه مطالعه: مراحل و نکات تهیه بریانی اصفهان
مراحل اصلی
مرحله اول | تهیه مواد اولیه
–
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- برنج: 3 پیمانه (480 گرم)
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
- پیاز (نگینی خرد شده): 4 عدد (560 گرم)
- سینه مرغ (بدون استخوان و مکعبی خرد شده): 600 گرم
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
- زعفران (ساییده و حل شده در آب): 2 قاشق سوپ خوری
- سیب زمینی (مکعبی خرد شده): 2 عدد
- زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
- گل محمدی (خشک شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
- زیره سبز (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
- کره: 70 گرم
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم
!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
مرحله دوم | خیس کردن برنج
–
برنج را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.
مرحله سوم | مزه دار کردن و پختن مرغ
–
در تابه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. تکه های مرغ را با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید. روغن را در تابه ای که از قبل گرم شده بریزید تا روی حرارت داغ شود سپس تکه های مرغ را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. یک دوم پیمانه آب مرغ اضافه کنید. پس از آنکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را بگذارید تا به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
مرحله چهارم | افزودن زعفران و رب گوجه فرنگی به مرغ
–
رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن داغ تفت دهید سپس آن را در اواخر پخت مرغ، به همراه زعفران به آن بیافزایید و بگذارید بپزد تا آب آن کاملا تبخیر شود.
مرحله پنجم | سرخ کردن سیب زمینی
–
سپس سیب زمینی ها را کمی نمکبزنید و به همراه زردچوبه در تابه ای حاوی روغن داغ، سرخ کنید سپس آن ها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
مرحله ششم | آبکش کردن برنج
–
برنجرا داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود. سپس آن را آبکش کنید.
مرحله هفتم | پخت برنج به همراه مخلوط مرغ، مخلفات و سرو نهایی
–
در نهلیت برای دم کردن و پخت برنج باید:
- در قابلمه ای روغن بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. مقداری برنج در آن بریزید و مقداری از مخلوط مرغ، سیب زمینی، گل محمدی و زیره را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
- کره را روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی که بخار برنج بلند شد، روی برنج بریزید، در ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد. پس از پخت، برنج را هم بزنید و در ظرف مورد نظر بکشید و سرو کنید.
نکات کلیدی
- افزودن گل محمدی به این دستور، طعم و عطر متفاوتی به آن می بخشد.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
- وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی