0

مقدمه

کباب یکی از محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، به‌ خصوص کشور ایران و قفقاز است. در تهیه اکثر کباب‌ ها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده می‌شود. کباب برگ از جمله غذاهایی است که بسیار خوشمزه بوده و راحت آماده می‌شود و مناسب انواع مهمانی‌ ها و مجالس است. این کباب به دلیل اینکه از گوشت لخم و یکدست تهیه می شود به عنوان یکی از مجلسی ترین و گران ترینکباب ها شناخته می شود. گوشت کباب باید بیات یا اخته شده باشد (یعنی در یخچال مانده باشد)، وگرنه نه تنها نرم نخواهد بود، بلکه مزه‌ی خوبیهم نخواهد داشت. شایان ذکر است برای کباب برگ باید از راسته‌ی گوسفند یا گوساله انتخاب کرد. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کباب برگ این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

پیش نیاز و ملزومات

وسایل مورد نیاز تهیه کباب برگ عبارت است از:

  • چاقوی مخصوص سرآشپز
  • تخته آشپزخانه
  • بیفتک کوب
  • ظرف بزرگ
  • سیخ فلزی
  • کباب پز یا باربیکیو
  • قلم موی مخصوص سر آشپز

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد لازم کباب برگ

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گوشت فیله گوساله یا راسته گوسفند (بیات): ۵۲۰ گرم
  • رزماری: ۲ شاخه
  • برگ بو: ۳ عدد
  • میخک: ۱ عدد
  • جوز هندی (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
  • سیر (کوبیده شده): ۱ حبه
  • نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
  • سرکه قرمز: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: یک چهارم پیمانه (۵۰ میلی لیتر)
  • کره (ذوب شده): یک چهارم پیمانه (۴۰ گرم)


!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

دوم | برش زدن گوشت

در ادامه گوشت فیله را با چاقوی مخصوص سرآشپز، از قسمت وسط برش دهید سپس گوشت را باز کنید و از طول به عرض 8 سانتی متر برش دهید. بقیه قسمت ها را نیز به همین ترتیب آماده کنید.

سوم | طعم دار کردن و استراحت دادن گوشت

در ادامه هر ورق از راسته را با بیفتک کوب یا قسمت پشت چاقوی سر آشپز بکوبید، ضربه ها را آهستهبزنید تا گوشت، له نشود. سپس رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی، سیر، فلفل سیاه و سرکه قرمز را در ظرفی حاوی روغن زیتون بریزید تا روغن زیتون طعم مواد مرینیت را به خود بگیرد. در ادامه گوشت را به آن بیافزایید و بگذارید به مدت 7 ساعت در یخچال بماند تا کاملا مزه دار شود.

چهارم | به سیخ زدن کباب

به سیخ زدن کباب برگ

در نهایت برای آماده سازی و کباب کردن روال زیر انجام شود:

  • پس از مدتی که گوشت در یخچال بود گوشت را از مواد مرینیت بیرون آورید و با نمک مزه دار کرده و به سیخ بکشید.
  • پس از این مدت کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد).
  • سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد).

پنجم | کباب کردن کباب برگ

کباب کردن کباب برگ

در نهایت زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود. در حین پخت، گوشت را دوباراز روی حرارت بردارید و به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته کنید و مجددا روی حرارت قرار دهید. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و سرو کنید.

نکات کلیدی

برخی نکات مهم و کاربردی تهیه کباب برگ عبارت است از:

  • استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و گرفته شده) بسیار متداولاست اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوع پیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشت را با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون و سرکه قرمز مزه دار کنید.
  • افزودن سرکه قرمز به مواد مرینیت، باعث می شود تا رگ های سفت گوشت، کمی نرم تر شود.
  • برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه(کوبیده شده) استفاده کنید.
  • کباب گوشت تازه، سفت می شود، بنابراین بهتر است از کشتار گوشت فیله، حداقل 3 روز گذشته و گوشت بیاتباشد. در بعضی مواقع، گوشت را با مرینیت های متفاوت، تا 15 روز هم بیات می کنند.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + چهار =