0

مقدمه

رول (رولت) بادمجان، در کنار غذاهای دیگری همچون دلمه بادمجان شکم پر و بادمجان پلو قزوین، یکی از غذا‌های خوشمزه‌ است که با بادمجان درست می‌شود. این غذا به دو روش سرخ شده و کبابی تهیه می‌شود. از آنجا که برای سرخ کردن بادمجان روغن زیادی مصرف می‌شود، رول بادمجان سرخ شده برای افرادی که رژیم‌های غذایی خاصی را رعایت می‌کنند یا چربی خون بالایی دارند مناسب نبوده و بهتر است این افراد از نوع کبابی آن استفاده کنند. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه رولت بادنجان این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
مصرف غذاهای دارای بادمجان (به دلیل سودازا بودن بادمجان) می تواند منجر به آلودگی و افزایش غلظت خون شود.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • بادنجان درشت (قلمی و دست چین اول): ۵ عدد (۵۵۰ گرم)
  • نمک: به میزان لازم
  • پیاز سفید (خرد شده): ۲ عدد (۲۸۰ گرم)
  • گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله): ۲۰۰ گرم
  • زردچوبه (پودر شده): یک دوم قاشق چایخوری (یک و نیم گرم)
  • ادویه کاری (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم) شامل:زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱ قاشق سوپ خوری)، هل (۱ قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲ قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.
  • فلفل دلمه ای سبز (نگینی خرد شده): یک دوم عدد یا نصف آن (۵۰ گرم)
  • سیر (کوبیده و تفت داده شده): ۱ حبه (۵ گرم)
  • گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): ۵ عدد (۵۰۰ گرم)
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
  • گوجه فرنگی (مکعبی خرد شده): ۱ عدد (۱۰۰ گرم)
  • پنیر گودا (مکعبی خرد شده): ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم
  • استاک گوشت (غلیظ): یک و یک دوم پیمانه (۳۷۵ میلی لیتر)


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت، از همان مقدار آب به همراه یک چهارم عدد از قرص عصاره گوشت استفاده کنید.

مرحله دوم | گرفتن تلخی بادنجان و سرخ کردن

بادنجان ها را با پوست و از طول به صورت ورقه ای نازک برش دهید، روی آن ها مقداری نمک بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود. سپس با حوله کاغذی آن ها را خشک کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ از هر دو طرف سرخ کنید. در نهایت روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

مرحله سوم | گرم کردن فر

فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید.

مرحله چهارم | آماده کردن مایه رول

برای آماده سازی مایه باید:

  • در تابه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس گوشترا به آن بیافزایید و تفت دهید تا آب گوشت کاملا کشیده شود. در ادامه زردچوبهرا اضافه کنید و تفت دهید سپس ادویه کاری، فلفل دلمه ای، سیرو نیمی از گوجه فرنگی ها را به آن اضافه کنید و بازهم آنقدر تفت دهید تا آب گوجه فرنگی ها تبخیر شود.
  • سپس، در تابه ای جداگانه، رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید سپس آن را به همراه نمک، به مخلوط گوشت اضافه و مخلوط کنید.

مرحله پنجم | رول کردن و پختن بادمجان

در نهایت برای سرو رول بادمجان باید:

  • یک قاشق از مواد آماده شده را در گوشه هر ورقاز بادنجان ها بریزید و بعد آن ها را به صورت رول ببندید.
  • در ادامه، بقیه گوجه فرنگی (نگینی خرد شده) و استاک را در ظرفی نسوز و مخصوص فر بریزید.
  • بادنجان ها را داخل ظرف چیده و روی آن گوجه فرنگی (مکعبی خرد شده) و تکه های پنیر گودا را قرار دهید و با فویل بپوشانید
  • در ادامه آن را در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقهبپزد و بعد آن را سرو کنید‌.

نکات کلیدی

  • از افزودن فلفل به بادنجان پرهیز کنید، زیرا فلفل باعث ایجاد طعم نامطلوب و تشدید تندی و تیزی در بادنجان می شود.
  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم بی نظیری به آن می هد.
  • افزودن استاک به گوجه فرنگی، باعث به وجود آمدن سس لذیذیدر این خوراک می شود.

منابع و ارجاعات

  • کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
  • وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − شش =