0

مقدمه

پونه گیاهی خوشبو و شبیه به نعناست که خواص بسیار زیادی دارد. در طب سنتی مصرف دمنوش پونه به عنوان یکی از بهترین نوشیدنی ‌ها برای سلامت بدن، به منظور درمان بسیاری از بیماری ‌ها و پیشگیری از مشکلات می باشد. خواص دمنوش پونه شامل موارد زیر می شود:

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه دمنوش پونه، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این دمنوش لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه دمنوش پونه

پونه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • پونه: مقدار 5 الی 8 گرم برگ پونه
  • آب جوش: یک لیوان آب جوش
  • عسل: به میزان دلخواه
برای درست کردن دمنوش فقط از برگ ها (برگ ‌های تازه و شسته شده یا برگ خشک پونه) و سرشاخه های گل دار پونه استفاده کنید.

دوم | دم کردن و سرو دمنوش پونه

برای آماده سازی این دمنوش لازم است:

  • ابتدا برگ ‌ها را به همراه آب‌ جوش در قوری ریخته سپس قوری را به مدت 10-15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد.
  • بعد از تغییر رنگ آب و خارج شدن عصاره از برگ ‌های پونه، دمنوش آماده مصرف است.
بهترین شیرین‌کننده برای دمنوش پونه عسل است اما در صورت تمایل می ‌توان از قند و شکر هم استفاده کرد.

 

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه دمنوش پونه عبارت است از:

  • دوره درمانی: طول دوره درمان با دمنوش پونه بسته به نوع بیماری متفاوت است و تا زمان درمان بیماری می توان از آن استفاده کرد.
  • مقادیر استاندارد مصرف: به طور معمول جهت استفاده فردی، مقدار 5 الی 10 گرم گیاه خشک شده (15 گرم گیاه تازه) را در یک لیوان آب (150 میلی لیتر) بریزید. همچنین می توانید از 30 گرم گیاه خشک شده (75 گرم گیاه تازه) در500 میلی لیتر آب جوش، برای تهیه دمنوش استفاده کنید.
  • احتیاط در مصرف: مصرف بیش از حد اشکال دارویی پونه سبب کاهش مقدار کراتین خون و کاهش وزن نهایی بدن، تهوع، استفراغ، اسهال و اضطراب می شود؛ همچنین در صورت مصرف بسیار زیاد این گیاه، توهمات شنوایی و بینایی برگشت پذیر به وجود می آید.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =