04
تیر
مقدمه
پرتقال یکی از میوه ها و مرکبات قدیمی و پرمصرف است که انسان از آن استفاده می کند. اما پوست پرتقال برعکس میوه داخلی آن علاوه بر طعم تلخ، دارای بافتی سخت است که جویدن آن را کمی سخت کرده است، اما نباید این دو باعث شود از مصرف آن صرف نظر کنیم زیرا با توجه به خواص متعدد آن مصرف این پوست برای بدن و سلامتی لازم است. یکی از راه های بهره بردن از خواص پوست پرتقال، مصرف دمنوش آن است که خواص آن شامل موارد زیر می شود:
- تسکین استرس و آرامبخش
- افزایش اشتها
- درمان بیخوابی
- درمان نفخ
- درمان حالت تهوع و استفراغ
- کمک به کاهش وزن
- پیشگیری از بروز سرطان
- کاهشفشار خون
- داروی ضد حساسیت
- درمان خلط سینه و سرفه های خشک
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان سرماخوردگی و سرفه
در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه دمنوش پرتقال، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این دمنوش لذیذ داشته باشید.
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد اولیه دمنوش پوست پرتقال
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- پوست پرتقال تازه یا خشک شده: مقدار 6 الی 9 گرم
- آب جوش: مقدار لازم
- چوب دارچین (اختیاری): مقدار دلخواه
- عسل یا نبات: مقدار دلخواه
دوم | دم کردن و سرو دمنوش پوست پرتقال
برای آماده سازی این دمنوش:
- ابتدا میزان گفته شده از پوست پرتقال را خرد کرده و و با آب جوش و چوب دارچین، درون قوری بریزید.
- سپس قوری را 15 دقیقه بر روی شعله قرار داده و بعد از آن با عسل یا نبات حل کرده و میل کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه دمنوش پرتقال عبارت است از:
- دوره درمانی: طول دوره درمان با دمنوش پرتقال بسته به نوع بیماری متفاوت است و تا زمان درمان بیماری می توان از آن استفاده کرد.
- مقادیر استاندارد مصرف: به طور معمول جهت استفاده فردی، مقدار 5 الی 10 گرم گیاه خشک شده (15 گرم گیاه تازه) را در یک لیوان آب (150 میلی لیتر) بریزید. همچنین می توانید از 30 گرم گیاه خشک شده (75 گرم گیاه تازه) در500 میلی لیتر آب جوش، برای تهیه دمنوش استفاده کنید.
- احتیاط در مصرف: مرکباتی مانند پرتقال معمولا با سموم دفع آفات سمپاشی می شوند که ممکن است این سموم بر روی پوست آن ها باقی بمانند. استفاده این سموم همراه با پوست مرکباتی مانند پرتقال ممکن است اثرات منفی مانند اختلال در عملکرد هورمون ها و یا افزایش خطر بروز سرطان را ایجاد کند. لذا توصیه می شود که قبل از مصرف، آن را با آب گرم ب طور کامل بشویید.
منابع و ارجاعات
- کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
- ویکی پدیا