مقدمه
کَباب، یکی از معروف ترین و محبو ب ترین غذاهای مورد علاقه مردم ایران و همچنین خاورمیانه است. کباب کوبیده نگینی مانند کباب سلطانی، کباب حسینی، کباب رولی دو رنگ و… هم بسیار خوشمزه بوده و هم به خاطر ظاهر زیبای آن، به جذابیت سفره غذای شما می افزاید. کباب کوبیده به قفقاز برمی گردد و گویا ناصرالدین شاه کباب را به آشپز خود معرفی کرده و کباب قفقازی با دست و پنجه آشپزهای ایرانی تبدیل به کباب کوبیده ایرانی شده است
در این مطلب؛ مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت کباب کوبیده نگینی، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از آشپزی داشته باشید.
مراحل اصلی
اول| تهیه مواد اولیه کباب کوبیده نگینی
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- گوشت قلوه گاه گوسفندی چرخ کرده: 500 گرم
- سردست گوساله ی چرخ کرده: 500 گرم
- پیاز (چرخ کرده): 500 گرم
- جوش شیرین: کمی
- جوزهندی: یک سومِ یک عدد
- نمک: به میزان لازم
- فیله مرغ: 500 گرم
- زعفران (آب کرده): به میزان لازم
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید. توجه داشته باشید که افراد بالای چهل سال، باید در مصرف روغن حیوانی احتیاط کنند.
دوم | آماده سازی گوشت و پیاز
در ادامه لازم است (باید) مواد اولیه تهیه شده را برای استفاده آماده نمایید:
- چرخ کردن گوشت: گوشت گوسفند و گوساله را باهم مخلوط کرده و دوبار چرخ کنید
- چرخ کردن پیاز: پیاز را چرخ کرده و به مدت یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا آب انداخته و آب آن جدا شود.
سوم | تهیه آب پیاز
پیاز را چنگ بزنید، در تن زیب (پارچه سفید نخی و نازک) بریزید و حسابی فشار دهید تا آب آن خارج شود و تفاله ی پیاز به دست بیاید. مقداری از آب پیاز را نگه دارید.
چهارم | اضافه کردن مواد و ورز دادن
نمک، جوزهندی و جوش شیرین را به پیاز اضافه کرده و مجددا یک بار دیگر چرخ کنید. سپس گوشت را در یک ظرف بزرگ ریخته و آن را با کف دست ورز دهید. سپس به مدت 15 دقیقه گوشت را داخل یخچال قرار دهید تا قدری سرد شود.
پنجم| به سیخ کشیدن و کباب کردن
از گوشت، تکه هایی به وزن 100 یا 120 یا 150 گرمی چانه بزنید (جدا کرده و گلوله کنید). دست خود را با آب پیاز مرطوب کرده و گوشت را به سیخ بکشید. وسط هر برش، یک تکه فیله مرغ به صورت نگینی قرار دهید. در صورت تمایل، می توانید از زعفران غلیظ دم کشیده نیز استفاده کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی در تهیه کباب کوبیده نگینی عبارت است از:
- برای ورز دادن گوشت، می توانید از غذاساز هم استفاده کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه بگذارید تا گوشت حسابی کش بیاید
- جوش شیرین را به مقداری مصرف کنید که کباب زود سرخ نشود
- آب پیاز باید کاملا گرفته شود
- مواد را دقیق اندازه گیری کنید.
منابع و ارجاعات
- کتاب دسرهای سانازسانیا
- ویکی پدیا
- منابع تخصصی حوزه آشپزی