0

مقدمه

چای سبز همان چای سیاه است، با این تفاوت که چای سبز به صورت طبیعی، خشک می شود و مانند چای سیاه فرآوری نمی شود. از دیرباز به خاطر محتوای غنی از آنتی ‌اکسیدان خود شناخته شده است و در کشورهای خاور دور مورد استفاده قرار می گرفته است. از مهمترین خواص چای سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چربی ‌سوزی و کمک به کاهش وزن
  • کمک به کاهش التهاب
  • تقویت عملکرد مغز
  • کمک به مبارزه با سرطان
  • کاهنده ی بوی بد دهان
  • کاهش سطح کلسترول
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه دمنوش چای سبز، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این دمنوش لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه چای سبز

گیاه چای سبز

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برگ چای سبز: 1 قاشق چایخوری به ازای هر لیوان
  • آب جوش: به میزان لازم
برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره ریخته و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.

دوم | دم کردن و سرو چای سبز

برای آماده سازی این دمنوش، لازم است:

  • میزان گفته شده از چای سبز را به همراه آب جوش، در قوری ریخته و به مدت 10 دقیقه بگذارید که دم بکشد.
  • بعد از دم کشیدن چای، برگ ‌های چای سبز را از صافی رد کنید تا چای تان تلخ نشود.
  • سپس چای را در لیوان ریخته و میل کنید.
چای سبز همانند چای سیاه نیازی به دم‌ کردن روی حرارت ندارد.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه دمنوش چای سبز عبارت است از:

  • دوره درمانی: طول دوره درمان با دمنوش چای سبز بسته به نوع بیماری متفاوت است و تا زمان درمان بیماری می توان از آن استفاده کرد.
  • مقادیر استاندارد مصرف: به طور معمول جهت استفاده فردی، مقدار 5 الی 10 گرم گیاه خشک شده (15 گرم گیاه تازه) را در یک لیوان آب (150 میلی لیتر) بریزید. همچنین می توانید از 30 گرم گیاه خشک شده (75 گرم گیاه تازه) در500 میلی لیتر آب جوش، برای تهیه دمنوش استفاده کنید.
  • احتیاط در مصرف: گرچه چای سبز خواص فراوانی برای سلامتی دارد؛ اما مصرف آن برای همه افراد مجاز نیست. بهتر است در صورت ابتلا به بیماری یا مشکل خاصی، پیش از مصرف با پزشک خود در مورد مقدار مجاز مصرف یا عدم مصرف آن صحبت کنید.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =