مقدمه
نقطه بازی یا نقطه خط یک بازی فکری ساده و صفحه ای است که همه ی نسل های پیش حداقل یک بار آن را بازی کرده اند. سایز اصلی این بازی یعنی بهترین سایز 5×5 می باشد ولی در ابعاد مختلف که معروف ترین آن ها از جمله 6×5 و 6×6 و 7×7 و.. می توان بازی کرد. همچنین این بازی ساده سرعت عمل و دقت دیدرا در کودکان تقویت می کند. در نقطه بازی همچون پانتومیم یا ادابازی، اسم و فامیل، چشمک بازی، شاه، دزد، وزیر و بیست سؤالی مهارت های فکری و شناختی بازیکنان به کار گرفته می شود. برای آشنایی کامل با ملزومات، مراحل و نکات بازی ، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از این بازی گروهی داشته باشید.
پیش نیاز و ملزومات
وسایل و ملزومات مورد نیاز بازی نقطه خط عبارت است از:
- تعداد نفرات: 2 نفر و یا بیشتر
- خودکار یا مداد
- کاغذ
مراحل اصلی
اول | آماده سازی بازی
در ابتدا بر روی کاغذ به صورت منظم نقطه هایی در کنار هم قرار داده شود.
دوم | تعیین نوبت و بررسی قوانین بازی
در ابتدای بازی نقطه بازی، موارد زیر تعیین می شود:
- تقسیم افراد و تعیین نوبت: ابتدا افراد به دو گروه تقسیم شده و با قرعه کشی (سکه یا هر روش دیگری) نفر (تیم) اول و دوم تعیین می شود.
- تفاوت رنگ خودکار: رنگ خودکار یا مداد بازیکنان باید متفاوت باشد تا خط های کشیده شده از هم متمایز شوند.
سوم | اجرای بازی نقطه بازی
در ادامه، برای شروع بازی روال زیر انجام می شود:
- کشیدن نقطه: در یک صفحه به صورت منظم نقطه هایی در کنار هم کشیده شود. نقطه ها باید به گونه ای باشد که با اتصال چهار نقطه به هم یک مربع تشکیل شود.
- شروع بازی و کشیدن خط: به صورت نوبتی هر نفر دو نقطه را به هم متصل می کند. دو طرف باید مراقب باشند که رقیب نتواند یک مربع کامل درست کند.
- کشیدن ضربدر در مربع: هر کس که آخرین ضلع مربع ناقصی را بکشد و آن را کامل کند باید با مداد یا خودکار خود ضربدری در آن بزند.
- شمردن ضربدر ها: وقتی که تمام نقطه ها به هم متصل شد، ضربدرهای هر بازیکن را می شمارند.
- مشخص شدن برنده بازی: در این بازی کسی برنده است که مربع های بیشتری ساخته باشد.
نکات کلیدی
نکات کاربردی بازی نقطه بازی شامل موارد زیر می شود:
- برای اجرای بازی می توانید بازی اندرویدی نقطه خط را دانلود نمایید.
- بازی فکری مناسب به عنوان ابزاری برای رشد فعال کودکان به شمار می آید. این بازی ها باعث شکلگیری توانایی، واکنش سریع و داوری در آن ها می شود. همچنین این بازی ها برای تقویت تخیل و تصویرسازی آن ها نیز بسیار مفید است.
منابع و ارجاعات
- کتاب بازی، بازوی تربیت محسن عباسی ولدی
- وبسایت های محتوایی حوزه بازی و سرگرمی
- تجربه اجرای بازی