مناطق دیدنی شهر سقز

جاهای دیدنی شهر سقز Saqqez

0

مقدمه

سقز، یکی از شهرهای زیبا و البته سردسیر در شمال غربی ایران و استان کردستان است. منطقه‌ای که با توجه به گفته‌های رومن گیرشمن در زمان اشغال ایران، آن را پایتخت خود انتخاب کرده و امروزه با قدمتی بالغ بر سه هزار سال، یکی از کهن‌ترین شهرهای جهان محسوب می‌شود. برخی دیگر نیز براین باورند که سقز از نام سیاکسار، پادشاه مادی و فردی که در بین یونانیان به سیاکس، شهرت داشته است، الگوبرداری شده است. در این مطلب به معرفی، موقعیت و تسهیلات اطراف مناطق گردشگری شهر سقز می پردازیم.

متن اصلی

اول | غار باستانی کرفتو 100 منطقه برتر

غار کرفتو در شهر سقز

امکانات کلی منطقه عبارت است از:

اطلاعات کلی

ساعات بازدید

18-8

روزهای تعطیل

تعطیلات سالیانه

تعطیلات رسمی

مدت زمان بازدید

5-2 ساعت

ورودی

دارد

تسهیلات اطراف

هتل و مهمانسرا

دارد

رستوران

دارد

دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی

دارد

پارکینگ

دارد

فرودگاه سنندج

۱۶۹ کیلومتر

ایستگاه راه آهن نقده

۲۲۵ کیلومتر

اطلاعات کلی غار باستانی کرفتو عبارت است از:

  • معرفی: غار کرفتو غاری آهکی و طبیعی در ارتفاعی بیش از ۱۰۰ متر از سطح زمین با طول غار ۷۵۰ متر در دوران سوم زمین شناسی شکل گرفته، در دوران مزوزوییک در زیر آب بوده و در اواخر این دوره از آب خارج شده و نشانگر وجود تمدن و حیات تا دو هزار سال قبل از میلاد و از آثار معماری صخره ای مربوط به سده سوم میلادی است و در ادوار مختلف جهت استفاده و سکونت انسان تغییر حالت داده و با معماری صخره ای در چهار طبقه، در دل کوه حفر شده و بر دیواره عمودی طبقات مختلف آثار متعددی از گوزن مارال، سوارکار با اسب، وجود دارد. طبقه سوم غار، زیباترین معماری در تراشیدن و کندن اتاق ها، فرم خاص سقف ها به شیوه کمانی و ایجاد درگاهی ها و پله های آستانه در پنجره ها و نورگیرهای اتاق ها دارد و کتیبه ای یونانی در سر در یکی از اتاق ها، غار را معبد هراکلس یا هرکول می خوانند. غار کرفتو در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
  • آدرس: ۷۲ کیلومتری شرق شهرستان سقز، شهرستان دیوان دره
  • نقشه: لوکیشن غار باستانی کرفتو در گوگل مپ

این منطقه جزو 100 منطقه گردشگری کشور ایران می باشد.

 دوم | تپه باستانی زیویه

تپه قلعه باستانی زیویه شهر سقز

اطلاعات کلی تپه باستانی زیویه عبارت است از:

  • معرفی: تپه در روستای زیویه واقع شده و طی کاوش های باستان شناسی، قلعه باستانی زیویه از زیر خاک بیرون آورده شده، این دژ در زمان مادها و مانایی ها در حدود ۷۰۰ پیش از میلاد ساخته شده و از نظر معماری و آثار هنری یکی از مکان های منحصر به فرد این دوره تاریخی است. قلعه شامل سالن ها، حیاط، اتاق های متعدد، تالار ستوندار، انبار قلعه، ورودی اصلی و پلکان سنگی است. مهمترین اشیای به دست آمده از این منطقه، سر عقاب طلایی و گردن بندهای طلایی زیویه با کتیبه میخی است. خمره ها و گلدان های سفالی با نقوش رنگی، ریتون هایی با سر حیوانات مکشوفه در قبرها، مجسمه ها و پلاک های طلایی و قطعاتی از عاج که روی آن صحنه هایی از شکار و نقوش اساطیری به طرز بسیار ماهرانه ای نقش گرفته است. آثاری که مشابه آن در آثار اورارتویی تپه های کلاردشت، خوروین، عمارلو، حسنلو و کلورز یافت شده است.
  • آدرس: ۵۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر سقز
  • نقشه: لوکیشن تپه باستانی زیویه در گوگل مپ

سوم | مسجد دو مناره

مسجد دو منازه شهر سقز

اطلاعات کلی مسجد دو مناره عبارت است از:

  • معرفی: در بافت قدیمی شهرستان سقز، یکی دیگر از آثار تاریخی ایران قرار دارد که در مورد تاریخ ساخت آن، اختلافاتی وجود دارد. این میراث ایران باستان که در محله‌ میان‌قلعه و در دامنه‌ تپه‌ تاریخی نارین‌ قلعه قرار گرفته است، مسجدی است قدیمی که به‌دلیل برخورداری از دو مناره‌ بلند، به مسجد دو مناره شهرت یا فته است. برخی از کارشناسان قدمت آن را متعلق به دوران شیخ حسن مولانا آباد از بزرگان و عارفان دوران حکومت افشاریه می‌دانند که با توجه به معماری و کاشی‌کاری‌های انجام شده در مسجد، احتمال احداث آن در اواخر دوران افشاریه و اوایل دوره زندیهدور از ذهن نیست. این مسجد دارای حوض‌خانه‌ای با یک گنبد بر فراز آن است که نمازگزاران در آن وضو می‌گیرند و به نظر می‌رسد که قدمت آن از عمر مسجد بیشتر و متعلق به دوران صفویه است.
  • آدرس: سقز، خیابان امام خمینی، پشت حسینیه.
  • نقشه: لوکیشن مسجد دو مناره در گوگل مپ

چهارم | حمام حاج صالح

حمام حاج صالح شهر سقز

اطلاعات کلی حمام حاج صالح عبارت است از:

  • معرفی: حمام حاج صالح از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و توریستی در سقز است که در بافت قدیمی این شهرستان قرار دارد. قدمت ساخت این اثر تاریخی متعلق به دوران حکومت صفویان بوده و از بخش‌هایی همچون گرمخانه، خلوتی‌ها، مخزن سوخت، سیستم فاضلاب، خزینه، سربینه و بینه تشکیل شده است. معماری این بنای تاریخی به سبک معماری اصفهان است که در دوران فرمانروایی صفویان استفاده از آن در ساخت بناها مرسوم بوده است. تزیینات صورت گرفته در حمام بسیار زیبا و تحسین‌برانگیز است که می‌توان به کادربندی و آهک‌بری‌های سقف، دیوارها و حجاری‌های روی ستون‌ها اشاره کرد.
  • آدرس: سقز، مجموعه بازار تاریخی
  • نقشه: لوکیشن حمام حاج صالح در گوگل مپ

 

منابع و ارجاعات

  • کتاب راهنمای جامع ایرانگردی- تهیه و تدوین موسسه عصر کسب و کار ایرانیان کارینا
  • محتوای تخصصی حوزه ی گردشگری
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =