مقدمه
کباب یکی از محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، به خصوص کشور ایران و قفقاز است. در تهیه اکثر کباب ها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده میشود. کباب بلغاری یک کباب بسیار دل چسب میان تمام کباب های دنیاست. به خاطر داشته باشید در درست کردن این کباب آزادی عمل زیادی خواهید داشت یعنی می توانید از هر نوع گوشتی استفاده کنید اما این نکته را توجه داشته باشید که اگر این کباب را با گوشت مخلوط گاوی و گوسفندی درست کنید، کبابی بسیار لذیذ تر خواهید داشت. این کباب به شکل لوله ای و رول هست و در میان آن ها از سبزیجاتی مثل پیاز و فلفل دلمه ای و… استفاده می شود. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز پخت کباب بلغاری این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.
!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
پیش نیاز و ملزومات
لوازم مورد نیاز کباب بلغاری عبارت است از:
- چاقوی مخصوص سرآشپز
- ظرف بزرگ
- سیخ فلزی
- کباب پز یا باربیکیو
- قلم موی مخصوص آشپزی
مراحل اصلی
اول | تهیه مواد لازم کباب بلغاری
–
در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:
- فیله گوساله: حدود ۹۰۰ گرم
- رزماری: ۴ شاخه
- برگ بو: ۲ عدد
- میخک: ۱ عدد
- جوز هندی (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
- سیر (کوبیده شده): ۱ حبه
- نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده): به میزان لازم
- روغن زیتون: یک دوم پیمانه (۵۵ میلی لیتر)
- سرکه قرمز: ۱ قاشق چایخوری (۷ میلی لیتر)
- زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۱ قاشق سوپ خوری
- فلفل دلمه ای قرمز (مکعبی خرد شده): ۱ عدد (۱۰۰ گرم)
- کره (ذوب شده): یک دوم پیمانه (۴۰ میلی لیتر)
!
این میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.
!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.
دوم | برش زدن و طعم دار کردن گوشت
–
در ادامه گوشت را در ابعاد دو در دوازده سانتی متری برش دهید. سپس رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی، سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون، سرکه و زعفران را به آن بیافزایید و به مدت ۷ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.
سوم | رول کردن گوشت با فلفل دلمه ای
–
پس از مدت 7 ساعت که گوشت در یخچال بود، آن را از مواد مرینیت بیرون آورید و با نمک مزه دار کنید سپس روی هر تکه از گوشت یک تکه فلفل دلمه ای قرار دهید و گوشت را رول کنید، به سیخ بکشید و با دستکمی فشار دهید تا پهن شود (دقت کنید تا تمام کباب ها یک شکل باشند).
چهارم | کباب کردن گوشت و سرو کباب بلغاری
–
کباب پز را آماده کنید (حرارت زیاد و در تمام قسمت ها یکنواخت باشد). سیخ های کباب را به صورت ردیفی روی آن قرار دهید و به طور مرتب بگردانید (کباب از هر طرف روی حرارت قرار گیرد). زمانی که گوشت خودش را گرفت، حرارت را کمی ملایم کرده تا کباب کاملا مغز پخت شود. در حین پخت، گوشت را دوبار از روی حرارت برداریدو به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کره آغشته نمایید. سپس مجدداروی حرارت قرار دهید. پس از پخت در ظرف مورد نظر قرار داده و به همراه نان یا چلو سرو کنید.
نکات کلیدی
نکات مهم و کلیدی تهیه و پخت کباب بلغاری عبارت است از:
- استراحت دادن گوشت کباب در پیاز (رنده و ب گرفته شده) بسیار متداول است اما این کار باعث می شود گوشت بو و طعم نامطبوعپیاز را به خود بگیرد. برای جلو گیری از ایجاد این بو و طعم نامطبوع، گوشترا با رزماری، برگ بو، میخک، جوز هندی سیر، فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران مزه دار کنید.
- برای داشتن طعمی متفاوت، حتما به جای فلفل سیاه (پودر شده) از دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) استفاده کنید.
لغات و اصطلاحات
- کباب بلغاری مرغ: این دستور مانند کباب بلغاری تهیه می شود، با این تفاوت که به جای گوشت از سینه مرغ استفاده کنید و زمان مرینیت کردن آن، ۳ ساعت است (فقط به مواد مرینیت، مقداری نمکاضافه کنید).
- کباب بلغاری دورنگ: گوشت فیله گوساله را مانند دستور کباب بلغاری تهیه کنید و کنار بگذارید. سینه مرغ را هم برش هایی مانند گوشت فیله بزنید سپس یک تکه از گوشت قرمز و یک تکه از گوشت سفید را کنار یکدیگر قرار دهید و با هم به صورت رولفرم دهید.
منابع و ارجاعات
- ویکی پدیا
- کتاب آشپزی دایره المعارف آشپزی ایرانی
- وبسایت های محتوایی در حوزه آشپزی