مقدمه
شیرینی شکوفه قندی یک شیرینی ایرانی نام و خوش طعم عالی است. در این مطلب، مراحل اصلی و نکات کلیدی پخت شیرینی شکوفه قندی ، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.
مراحل اصلی
اول| تهیه و آماده سازی مواد اولیه
در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:
- آرد سفید: ۲۰۰ گرم
- آرد برنج: ۱۷۵ گرم
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- سفیده تخم مرغ: ۱ عدد
- گلاب: مقداری
- پودر شکر: ۱۵۰ گرم
- روغن: ۱۷۵ گرم
- هل سبز سائیده: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق چایخوری
مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
دوم | آماده سازی و استراحت دادن خمیر شکوفه قندی
روغن، پودر شکر، سفیده و زرده های تخم مرغ را با همزن برقی هم بزنید تا حجم آن دوبرابر شود. سپس هل را به آن بیفزایید. آرد برنج و آرد سفید را الک کرده و به تدریج به آن افزوده و گلاب را کم کم به آن اضافه نمایید تا خمیر یکنواخت و لطیف شود. در صورت تمایل می توانید خمیر را زعفرانی کنید. در این صورت خمیر را دو قسمت کرده و یک قسمت را با زعفران و قسمت دیگر را ساده استفاده نمایید.
سوم | قالب زدن و تزئین شیرینی شکوفه قندی
گلوله های کوچکی را از خمیر برداشته و آن را فرم دهید و روی آن نقش بیندازید.
چهارم | پخت شیرینی
در نهایت خمیرهای تزئین شده را در سینی بچینید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت بپزید. زمانی که شیرینی، را از فر خارج کردید، بگذارید داخل سینی کاملا خنک شود، سپس آن را با کاردک از سینی جدا کنید. در انتها لازم به یادآوری است که از روی هم چیدن شیرینی به مقدار زیاد در یک ظرف، خودداری کنید و البته به خاطر داشته باشید ظرف شیرینی را دور از نور خورشید و در محیط نسبتا خنک نگهداری کنید.
نکات کلیدی
- سینی لعابی فر برای پخت شیرینی مناسب نیست زیرا ظروف لعابی، گرما را در خود نگه می دارد و باعث می شود ته شیرینی تیره شود. سینی روحیو آلومینیومی ظروف مناسبی برای پخت شیرینی هستند. به خاطر داشته باشید در پخت شیرینی های خشک نیازی به چرب کردن سینی نیست.
- بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
- استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.
- مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.
منابع و ارجاعات
- کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
- مشاوره از آشپز حرفه ای
- وبسایت های محتوایی در زمینه طرز تهیه شیرینی شکوفه قندی
چه ظاهر بامزه ای هم داره این شیرینی