0

مقدمه

میگو پلو بوشهری یا میگو هواری یک از غذاهای خوشمزه و دوست داشتنی جنوبی است. این غذای مقوی سرشار از فسفر و بسیار لذیذ است. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه پلو میگو (میگوپلو) جنوبی (بوشهری) این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از نظر میزان مواد اولیه، برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • برنج: 3 پیمانه (480 گرم)
  • نمک و دانه فلفل (کوبیده شده): به میزان لازم
  • پیاز (نگینی خرد شده): 1 عدد (140 گرم)
  • میگو (پاک کرده): 20 عدد (400 گرم)
  • سبزی (پاک و خرد شده): 200 گرم شامل گشنیز و شبت (جمعا 180 گرم)، شنبلیله (20 گرم)
  • کره: ۷۰ گرم
  • زعفران (ساییده و حل شده در آب): ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردن): به میزان لازم


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | خیس کردن برنج

برنج را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب و نمک خیس کنید سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید.

مرحله سوم | آبکش کردن برنج

برنج را داخل قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود. سپس آن را آبکش کنید.

مرحله چهارم | تفت دادن میگو با پیاز و ادویه جات

در تابه ای حاوی روغن داغ، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. میگو را با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید سپس آن را به تابه حاوی پیاز بیافزایید و تفت دهید. پس از آن میگو ها را با انبرک برگردانید تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود.

مرحله پنجم | پخت نهایی پلومیگو با زعفران و کره

برای پخت نهایی میگو پلو گام های زیر را انجام دهید:

  • در قابلمه ای مقداری روغن داغ، مقداری برنج سپس مقداری از میگو را به همراه سبزی بریزید. به همین ترتیب، میگو سبزی را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید در قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
  • در گام بعد، کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج ریخته سپس زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارترا ملایم کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد.
  • در نهایت، بعد از دم کشیدن، پلو زعفرانی را جدا کنید، پلو میگو را در ظرف مورد نظر بکشید و با پلو زعفرانی تزیین و سرو کنید.


!
برای اطمینان از اینکه بخار برنجبلند شده است، می توانید مقداری آب به بدنه قابلمه بپاشید، اگر جز جز کرد، موقع آن است که کره را روی برنج بریزید.

نکات کلیدی

  • اندازه سبزی داده شده بر مبنای پاک شده و مقدار پاک نشده آن 400 گرم است.
  • تفت دادن زیاد میگو باعث سفت شدن آن می شود، بنابراین میگو را بیشتر از یک دقیقه تفت ندهید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − چهارده =