0

مقدمه

گیاه اسطوخودوس یا لاوندر یکی از گیاهان باستانی معروف در طب سنتی است که آن را با دو ویژگی عطر و رنگی که دارد، می شناسند. این گیاه گل‌ دار از خانواده نعنائیان است که علاوه بر آنکه به عنوان یک گیاه دارویی پرخاصیت در طب سنتی کشورمان و طب سنتی کشورهای چین و هند مورد استفاده قرار می‌ گیرد، به عنوان یک خوراکی مفید در سبد غذایی بسیاری از خانواده های آسیایی و اروپایی وجود دارد. از جمله مهمترین خواص دمنوش اسطوخودوس عبارت است از:

  • آرام بخش و خواب آور
  • کمک به احیای پوست و جلوگیری از پیری زودرس
  • کمک به کاهش تشنّج و اسپاسم
  • درمان سرماخوردگی و سرفه
  • درمان سرگیجه و ضعف عمومی
  • درمان سوء هاضمه و مشکلات گوارشی

در این مطلب، طرز تهیه و نکات کلیدی تهیه دمنوش اسطوخودوس، ارائه می شود. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از مصرف این دمنوش لذیذ داشته باشید.

مراحل اصلی

اول | تهیه مواد اولیه

گیاه اسطوخودوس

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • اسطوخودوس: یک قاشق چایخوری
  • سنبل الطیب: یک قاشق چایخوری
  • عسل: مقدار لازم
  • آب ولرم: 500 میلی لیتر

دوم | دم کردن و سرو دمنوش اسطوخودوس

برای آماده سازی این دمنوش ابتدا میزان گفته شده از اسطوخودوس و سنبل الطیب را مخلوط کرده و در فنجانی حاوی 500 میلی لیتر آب ولرم بریزید تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد؛ این دم کرده را به همراه عسل بنوشید.

نکات کلیدی

نکات مهم و کلیدی در تهیه دمنوش اسطوخودوس عبارت است از:

  • دوره درمانی: طول دوره درمان با دمنوش اسطوخودوس بسته به نوع بیماری متفاوت است و تا زمان درمان بیماری می توان از آن استفاده کرد.
  • مقادیر استاندارد مصرف: به طور معمول جهت استفاده فردی، مقدار 5 الی 10 گرم گیاه خشک شده (15 گرم گیاه تازه) را در یک لیوان آب (150 میلی لیتر) بریزید. همچنین می توانید از 30 گرم گیاه خشک شده (75 گرم گیاه تازه) در500 میلی لیتر آب جوش، برای تهیه دمنوش استفاده کنید.
  • احتیاط در مصرف: باید از مصرف زیاد این گیاه، در طی دوران بارداری پرهیز کرد، زیرا سبب تحریک انقباضات رحم می شود.

منابع و ارجاعات

  • کتاب خواص درمانی عرقیات، دمنوش ها، آب میوه ها و شربت های گیاهی، نوشته اسلام مصطفوی
  • ویکی پدیا
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − دو =