ابزارهای تصویرسازی

ابزارهای کاربردی تصویرسازی

0

مقدمه

تصویرسازی در ابزار و شیوه‌های اجرا با نقاشی و طراحی اشتراکات زیادی دارد. از جمله، تصویرگران از همان ابزارهای مورد استفاده طراحان و نقاشان بهره می‌برند. تصویرسازی با مداد، ماژیک، پاستل، گواش، آبرنگ، قلم و جوهر، ابربراش، حکاکی، اسکراچ برد، تکه چسبانی (کلاژ) و رایانه از رایج‌ترین شیوه‌های تصویرسازی است. در این مطلب انواع ابزارهای تصویرسازی آورده شده است. امید است از این مطلب نکات خوبی بیاموزید.

متن اصلی

اول | ایربراش (رنگ پاش)

ایربراش

ایربراش نه تنها در سطوح بزرگ نقاشی بلکه در سطوح کوچک اندازه تصویرسازی نیز کاربرد دارد. در تصویرسازی، از این وسیله ظریف مکانیکی برای ساخت تصاویر نزدیک به واقعیت (عکس مانند) استفاده می‌شود. ایربراش ابزاری قابل کنترل است که با تنظیم دهانه خروجی آن می‌توان رنگ را با شدت و ضعف روی زمینه پاشید و بافت‌های متنوعی به دست آورد. در تصویرسازی با ایربراش، به سبب ابعاد کوچک کار، معمولاً محل پاشیدن رنگ را مشخص می‌کنند و جاهای دیگر تصویر را با ورقه‌ای نازک و شفاف می‌پوشانند (ماسکه).

دوم | اسکراچ بُرد

اسکراچ برد

اسکراچ بُرد نوعی مقوا یا تخته ضخیم است که با لایه‌ای نازک از مخلوط گچ و چسب اندود می‌گردد و با جوهر سیاه یا رنگی پوشانده می‌شود. تصویرگری روی اسکراچ برد با خراشیدن و تراشیدن آن صورت می‌گیرد. تصویرگران برای تصویرگری و انتقال طرح روی اسکراچ برد از وسایلی چون تیغه‌های تیز فلزی (تیغ‌های مخصوص، تیغ جراحی، کاتر و…) استفاده می‌کنند.

سوم | تکه چسبانی (کلاژ)

تکه چسبانی

تکه چسبانی (کلاژ) از رایج‌ترین شیوه‌های تصویرسازی است. این شیوه تصویرگر را قادر می‌سازد که از ابزارهای مختلف برای ساخت تصویر مورد نظرش استفاده کند. تصویرسازی به روش کلاژ، معمولاً به دو صورت انجام می‌شود:

  • روش یک: در یک روش سطوح و بافت‌های لازم را با اندازه‌های دقیق می‌سازند و روی طرح اصلی می‌چسبانند.
  • روش دو: از سطوح و بافت‌های مختلف آماده (مثل بریده روزنامه، پارچه و …) برای ساخت تصویر استفاده می‌کنند.

چهارم | رایانه در تصویرسازی

رایانه در تصویرسازی

امروزه رایانه و نرم افزارهای رایانه‌ای نقش بسیار مهمی در تصویرسازی دارند. نرم افزارهای رایانه‌ای به سبب امکانات نامحدودی که در زمینه رنگ، طراحی، ویرایش، تبدیل، بازآفرینی و تکرار در اختیار تصویرگر می‌گذارند، روز به روز رونق بیشتری پیدا می‌کنند. رایانه هم زمان در خلق تصاویر دو بعدی و سه بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار، به ویژه در تصویرسازی فنی (علمی) و تصویرسازی فیلم‌های انیمیشن (که به دقت بسیار در بازنمایی و شبیه سازی نیازمندند) کاربرد دارد. ادوبی فتوشاپ، کورل پینتر، ادوبی ایلوستریتور، اتودسک تری دی اس مکس، اتودسک مایا و کورل دراو از جمله رایج‌ترین نرم افزارهای دو بعدی و سه بعدی تصویرسازی است.

برای اطلاعات بیشتر به مقاله ابزارهای طراحی گرافیک و ابزارهای انیمیشن مراجعه کنید.

پنجم | قلم نوری

قلم نوری

ابزاری دیجیتالی است که از آن برای وارد کردن اطلاعات به رایانه استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای رایج این ابزار، در ترسیم مستقیم طرح یا تصویر روی صفحه نمایشگر رایانه است. این ابزار گرافیکی در انواع و اندازه‌های مختلف با وضوح تصویری (رزولوشن) متفاوت وجود دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های قلم نوری حساسیت آن به فشار دست است؛ به این ترتیب که با فشار بیشتر نوک قلم، خطی پررنگ‌تر و ضخیم‌تر روی صفحه نمایشگر شکل می‌گیرد. امروزه بسیاری از کاریکاتوریست‌ها برای طراحی آثار دیجیتالی خود از قلم نوری استفاده می‌کنند.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − شش =