03
شهریور
مقدمه
شهرکرد به عنوان یکی از قدیمی ترین سکونت گاه های بشری در تاریخ از جایگاه ویژه ای برخوردار است. شهرکرد دارای جاذبه های گردشگری و دیدنی بسیار زیادی است .این شهر در گذشته به نام دهکرد مشهور بود. شهرکرد یکی از شهرهای سرسبز و دیدنی استان چهار محال بختیاری است که از جمله مناطق مرتفع ،کوهستانی و دارای جذابیتهای طبیعی و مناظر سحر آمیز و قدمتی کهن در سراسر ایران شناخته شده است که از جمله یکی از مهمترین مقصدهای گردشگری کشور به حساب می آید. در این مطلب به معرفی، موقعیت مناطق گردشگری شهرکرد می پردازیم.
متن اصلی
اول | شیرهای سنگی
اطلاعات کلی شیرهای سنگی عبارت است از:
- معرفی: برد شیرها یا شیرهای سنگی، مجسمه هایی سنگی که بر مقبره بزرگان طایفه در سرزمین بختیاری به نشانه شجاعت، مردانگی و دلاوری قرار می گرفته است. اندازه شیرهای سنگی بستگی به جایگاه متوفی در بین افراد طایفه داشته و نقش های شمشیر، خنجر یا سوارکار بر بدنه شیرها حک می گردد که علاوه بر تندیس ها، در نقش های قالی، گلیم و گبه وجود دارد. در گذشته، شهر هفشجان از مراکز شیرتراشی بوده و شیرهایی که در قبرستان های هفشجان باقی مانده، خوش نقش ترین شیرهای سنگی محسوب می شوند. قدیمی ترین شیر سنگی مربوط به دوره صفوی است.
- آدرس: شهرکرد، گورستان تاریخی.
- نقشه: لوکیشن شیرهای سنگی در گوگل مپ
دوم | کاخ قلعه دزک
اطلاعات کلی کاخ قلعه دزک عبارت است از:
- معرفی: کاخ قلعه دزک در روستای درک در سال ۱۲۸۶ خورشیدی به دستور لطفعلی خان، امیر مفخم بختیاری با الهام از معماری و تزئینات نمای قصرهای اروپایی و با ترکیبی از معماری و هنر ایرانی بنا شده است. بنای کاخ دو طبقه است که طبقه اول، یک هشتی ورودی در میانه ساختمان دارد که از هر دو طرف به محوطه درون بنا متصل می شود و در طرفین این هشتی چهار ایوان قرار دارد. اتاق های طبقه دوم کاخ قلعه دزک دو ایوان مجزا از هم در شمال و سه ایوان متصل به هم در جنوب دارد که دو اتاق سه دری در ایوان های شمالی و دو اتاق سه دری قرینه در ایوان جنوبی، با درب هایی از چوب گردو دارد. کاخ قلعه تاریخی درک در سال ۱۳۶۷ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: ۳۵ کیلومتری جنوب شهرکرد، درک.
- نقشه: لوکیشن کاخ قلعه دزک در گوگل مپ
سوم | تپه اسکندری
اطلاعات کلی تپه اسکندری عبارت است از:
- معرفی: تپه اسکندری و تپه های اطراف آن (هفشجان) متعلق به دوره نوسنگی می باشد و به صورت یک دولت شهر تاریخی بوده و به عنوان پایتخت الیمائید باستان شناخته می شود. کتیبه کشف شده در تپه مرکزی اسکندری به خط میخی عیلامی که متعلق به هزاره اول پیش از میلاد است، بیانگر وجود پایتخت سیاسی، دبیر حکومت عیلامیان میانه است. در این محوطه سازه ای هرمی خشتی وجود دارد که یکی از زیگورات های عیلام میانه به شمار می رود. تپه اسکندری و تپه های اطراف در سال ۱۳۴۸ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
- آدرس: ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد، غرب هفشجان.
- نقشه: لوکیشن تپه اسکندری در گوگل مپ
چهارم | قلعه چالشتر
اطلاعات کلی قلعه چالشتر عبارت است از:
- معرفی: قلعه چالشتر یا قلعه خدا رحم خان، خانه ستوده مربوط به دوران صفوی با بناهای مربوط به دوره قاجار و معماری ترکیبی (اروپایی قاجاری) است. امروزه از قلعه بزرگ چالشتر سردر سنگی، حیاط خان نشین، اندرونی (خانه ستوده)، حمام خانی، اصطبل و انبار به جا مانده است اندرونی یا خانه ستوده دو طبقه با سقف چوبی بوده و دارای تزئینات آجرکاری و کاشی کاری در نما و تزئینات گچبری و نقاشی در درون خانه است. درها و پنجره ها گره چینی بوده و دیوارها با نقاشی هایی با رنگ ها و مضامین مختلفی چون گل و مرغ، شیر، داستان های عاشقانه خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و کتیبه های آیات قرآنی به خط نستعلیق، مزین شده اند. در حال حاضر، مجموعه تاریخی قلعه سه موزه کار و زندگی (زیرزمین قلعه) موزه مردم شناسی (حمام قلعه) موزه آثار سنگی (محوطه خانه ستوده) را در خود جای داده است.
- آدرس: شهرکرد، بلوار رهبر.
- نقشه: لوکیشن قلعه چالشتر در گوگل مپ
پنجم | مسجد اتابکان
اطلاعات کلی مسجد اتابکان عبارت است از:
- معرفی: مسجد اتابکان یکی از معروفترین دلایل محبوبیت آن، درب چوبی 800 ساله و معماری خاصش است. مسجد اتابکان در داخل شهرکرد قرار دارد. این مسجد تاریخی در ادوار مختلف مرمت و بازسازی شده است و قدمت ساخت آن به دوران حکومت اتابکان میرسد.
- آدرس: شهرکرد، خیابان ولیعصر.
- نقشه: لوکیشن مسجد اتابکان در گوگل مپ
منابع و ارجاعات
- کتاب راهنمای جامع ایرانگردی- تهیه و تدوین موسسه عصر کسب و کار ایرانیان کارینا
- محتوای تخصصی حوزه ی گردشگری