0

مقدمه

میکادو، شیرینی لایه لایه ای خوشمزه ای ست که از نان مخصوص میکادو و خمیری مانند حلوا تشکیل می شود. میکادو همچون شیرینی های سنتی دیگر مانند نخودچی و قطاب برای پذیرایی از مهمان مناسب است. برای تهیه میکادو نیازی به فر نیست. برای آشنایی کامل با ملزومات، مراحل و نکات تهیه شیرینی میکادو، این مطلب را با دقت مطالعه و در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این شیرینی داشته باشید.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه و آماده سازی مواد اولیه

در ابتدا مواد اولیه را به صورت زیر تهیه و آماده نمایید:

  • نان میکادو: 5 ورق
  • پودر بادام: 100 گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • شکر: 100 گرم
  • پودر بیسکوئیت: 100 گرم
  • پودر کاکائو: 1 قاشق سوپ خوری
  • دارچین: 1 قاشق چایخوری
  • شکلات تخته ای: 350 گرم
  • شیر: 3 قاشق سوپ خوری
  • وانیل: کمی


!
وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.

مواد اولیه نظیر شیر، تخم مرغ، ماست و کره که در یخچال نگهداری می شود، بهتر است نیم ساعت قبل از شروع کار در دمای محیط قرار بگیرند.

مرحله دوم | آماده سازی خمیر و مایه میکادو

کره، پودر شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا کرم و کش دار شود. شکلات تخته ای و شیر را در ظرفی ریخته و به حالت بن ماری ذوب کنید، دارچین و کاکائو را اضافه نمائید. سپس آن را با کره و پودر شکر مخلوط کنید. پودر بادام و پودر بیسکوئیت را نیز به مواد بیفزائید.

مرحله سوم | قالب زدن و تزئین شیرینی میکادو

مواد را روی ورقه نان میکادو بمالید و ورقه دیگر نان را روی آن قرار دهید و به همین صورت بقیه مواد و نان ها را رویهم قرار دهید سپس با کف دست روی نان ها را فشار دهید تا لایه های آن کاملابه هم بچسبد. می توانید روی میکادو را با شکلات ذوب شده، پودر پسته و نارگیل تزئین نمائید. بعد میکادو را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. سپس با چاقوی تیز، میکادو را به صورت مستطیل های 2 در 5 برش دهید.

نکات کلیدی

  • بررسی دانوما نشان می دهد چنانچه پودر شکر در معرض هوا قرار بگیرد به دلیل جذب رطوبت هوا، گلوله گلوله می شود که برای جلوگیری از آن می توان یک قاشق سرپر نشاسته داخل یک کیلو پودر شکرریخته و مخلوط کنید تا از گلوله ای شدن پودر شکر جلوگیری کند.
  • استفاده از عسل و شکرسرخ علاوه بر سلامتی، به دلیل خاصیت جذب رطوبت، در شیرینی های خشک، باعث ماندگاری بیشتر و تازه ماندن شیرینی می شود. همچنین باعث می شود که سطح شیرینی تیره تر گردد.

منابع و ارجاعات

  • کتاب جامع شیرینی سنتی ایرانی
  • مشاوره از آشپز حرفه ای
  • وبسایت محتوایی در حوزه شیرینی پزی
 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =