0

مقدمه

کوفته انار در کنار کوفته برنجی (کوفته تبریزی)، کوفته بلغور، کوفته ریزه (کوفته قلقلی) و کوفته سماق یک کوفته بسیار خوشمزه است که طعم ملسی دارد. این کوفته یکی از غذا هایی است که بیشتر در شب یلدا درست می‌شود. کوفته به علت داشتن مواد اولیه پرکالریاز ارزش غذایی بالایی برخوردار است و در هر ۱۰۰ گرم آن چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوکالری وجود دارد. کوفته انار و گردو نیز یکی از اقسام کوفته‌ها به شمار می‌رود که با فرارسیدن فصل انار بیشتر طبخ می‌شود. پیشنهاد می‌شود در روزهای سرد پاییزی و مجالس شب یلدا از تهیه این کوفته خوشمزه غافل نشوید. برای آشنایی کامل با مراحل و طرز تهیه کوفته انار این مطلب را با دقت بخوانید. امید است با رعایت این موارد تجربه خوبی از پخت این غذای لذیذ داشته باشید.


!
این دستور پخت از لحاظ میزان مواد اولیه برای حدود 4 نفر مناسب خواهد بود.

مراحل اصلی

مرحله اول | تهیه مواد اولیه

در ابتدا لازم است، مواد زیر را تهیه نمایید:

  • گوشت چرخ کرده ( مخلوط گوسفند و گوساله): ۴۰۰ گرم
  • نمک و دانه فلفل (کوبیده شده): به میزان لازم
  • مغز گردو (نیم کوب شده): ۱پیمانه (۱۶۰ گرم)
  • سبزی (پاک و خرد شده): ۵۰ گرم سبزی شامل جعفری (35 گرم) و نعناع (15 گرم)
  • آرد نخودچی (الک شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۹ گرم)
  • پیاز داغ: یک دوم پیمانه (۲۰ گرم)
  • رب انار (نیمه غلیظ و شیرین): 1 پیمانه (160 میلی لیتر)
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زردچوبه (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • استاک گوشت: ۹ پیمانه (۱۴۴۰ میلی لیتر)
  • مغز گردو (دو نیم شده): به میزان لازم
  • کره: ۱ قاشق سوپ خوری (۱۶ گرم)
  • آرد گندم (الک شده): ۱ قاشق سوپ خوری (۹ گرم)
  • دارچین (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • زیره (پودر شده): ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
  • دانه انار: مقداری برای تزیین
  • روغن مایع (مخصوص سرخ کردنی): به میزان لازم
  • ادویه کاری: به میزان لازم شامل زردچوبه (۲ قاشق سوپ خوری)، دارچین (۱قاشق سوپ خوری)، هل (۱قاشق سوپ خوری)، زیره (۱ قاشق سوپ خوری) و تخم گشنیز (۲قاشق سوپ خوری) است که به صورت آسیاب شده با (۱ قاشق سوپ خوری) پودر سیر مخلوط شده اند.


!
استفاده از استاک در تهیه این غذا ضروری نیست اما برای طعم بهتر و قوام بیشتر غذا، می توان از آن استفاده کرد. در صورت تمایل می توانید به جای استاک گوشت، از یک عدد قرص عصاره گوشت، به همراه همان میزان آب استفاده کنید.


!
برای رعایت سلامت غذایی، توصیه می شود از کره حیوانی، روغن حیوانی، روغن کنجد و یا روغن زیتون استفاده نمایید.

مرحله دوم | ورز دادن گوشت و افزودن رب انار، گردو و مخلفات

در ظرفی، گوشت چرخ کرده را به همراه نمککاملا ورز دهید سپس نیمی از ادویه کاری را به آن اضافه کنید و مجددا ورز دهید. پس از آن گردو، سبزی، آرد نخودچی، فلفل، نیمی از پیاز داغ و نیمی از رب انار را به آن اضافه و مخلوط کنید. سپس تخم مرغ را به آن بیافزایید و با دست ورز دهید تا مایه ی کوفته حالت چسبندگی پیدا کند.

مرحله سوم | تفت دادن زردچوبه به همراه استاک و ادویه جات

در قابلمه ای زردچوبه را کاملا در روغن تفت دهید سپس بقیه پیاز داغ، 8 پیمانه استاک گوشت، مقداری نمک و فلفل را به آن بیافزایید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید.

مرحله چهارم | سرخ کردن و پختن کوفته

برای آماده شدن کوفته ها نیز باید:

  • کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کنید. از مایه آماده شده، به اندازه نارنگی بردارید، کف دست پهن کنید و وسط آن مقداری مغز گردو (دو نیم شده) بگذارید و مخلوط گوشت را از هردو طرف روی آن بیاورید.به همین ترتیب بقیه مایه را نیز آماده کرده در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید.
  • در ادامه، پس از سرخ شدن، کوفته ها را یکی یکی در قابلمه حاوی استاکدر حال جوش اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه حرارت را ملایم کنید. در قابلمه را بگذاربد تا کاملا پخته شوند.

مرحله پنجم | آماده کردن سس و سرو کوفته انار

در تابه ای، کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود سپس آرد را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و طلایی رنگ شود. یک پیمانه استاک را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا قهوه ای رنگ شود. سپس کمی از آب کوفته را در آن ریخته تا رقیق شده و به همراه بقیه رب انار، بقیه ادویه کاری، دارچین و زیره در 20 دقیقه آخر پخت، به قابلمه کوفته افزوده و بگذارید کاملا جا بیافتد. در نهایت پس از اماده شدن، کوفته ها را به همراه سس آن، در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با دانه های انار تزیین و سرو کنید.


!
دقت کنید پس از پخت، حدود دو پیمانه از آب کوفته باقی بماند تا به عنوان سس برای کوفته استفاده شود.

نکات کلیدی

  • ورز دادن گوشت چرخ کرده با نمک، یکی از عواملی است که از وا رفتن کوفته جلوگیری می کند..
  • افزودن مغز گردو به گوشت چرخ کرده، باعث پوکی کوفته می شود.
  • افزودن ادویه کاری به گوشت چرخ کرده، طعم و عطر متفاوتی را به این دستور می بخشد.
  • در پخته کوفته، مقدار گوشت با سایر مواد باید متناسب باشد، اگر مقدار گوشت زیاد باشد، کوفته سفت می شود و اگر کم باشد، کوفته وا می رود.
  • افزودن آرد به آب کوفته آن را غلیظ و به سس تبدیل می کند.

لغات و اصطلاحات

  • کوفته انار و پسته: این دستور مانند کوفته انار اراک تهیه می شود، با این تفاوت که به جای مغز گردو، 100 گرم خلال پسته استفاده کنید.

منابع و ارجاعات

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 5 =